Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajomość języków obcych

Polecane posty

Gość gość

Podstawy niemieckiego już zapomniałam na amen bo absolutnie nie używam. Angielski rozumiem(słucham piosenki i rok temu zdałam maturę) ale sama mam problem z wypowiedzią. Jestem obecnie za granicą i ludzi denerwuje to, że czasem nic do nich nie mówię ale ja się strasznie stesuję. W Polsce plącze mi się język a co dopiero z obcokrajowcami. Mam świetną okazję do nauki języka ale stres mnie niszczy :-( Tyle człowiek to tłucze w szkole by o kant dupy rozbić. Też macie taki kłopot z językiem? Nie wiem jak się przełamać. Obok mnie nabijali się ze mnie bo myśleli,że nie rozumiem a ja zrozumiałam każde słówko, tylko głos mi w gardle grzęźnie :-(

no to masz problem :) ja jestem gadula i ekstawertyczka :) nigdy nie zapominam jezyka w gebie a biegle wladam paroma :) przede wszystkim musisz sie przelamac by zaczac mowic, bo tylko taka forma uczenia pozwala na doskonalenie. a zatem musisz sie przelamac.

Gość gość
W takim razie przetłumacz: Everyone tell me I'm only whore who is beaten by boyfriend and raped by dog every day. Unfortunetaly, they're right.

Gość gość
Hahaha wszędzie o Nox

Gość gość
wiem, ze moze ci sie to wydac glupie, ale postaraj sie przed takim spotkaniem przygotowac leksykalnie i pocwiczyc w domu wypowiedzi, np idziecie do knajpy, pomysl o czym bedziesz rozmawiala: a) naucz sie jak powiedziec: jest fajna muzyka, calkiem dobre piwo, ja jadnak wole X, czesto tutaj przychodzisz? b) jak dlugo mieszkasz w tym miescie? podoba ci sie tutaj c)i tak dalej i tak dalej im wiecej nauczysz sie takich dialogow/monologow, tym lepiej (szczegolnie ze znasz juz podstawy) a potem bedzie coraz latwiej.. najlepiej moze spotykaj sie ty i jakis obcokrajowiec, moze mniej sie bedziesz stresowac