Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama za granicą...

Polecane posty

Gość gość

mam problem. wiem, że nikt mi nie może pomóc, ale mam ogromną potrzebę wyżalenia się, wyrzucenia z siebie tego wszystkiego... moja mama od jakiegoś czasu myślała o wyjeździe za granicę do pracy, żeby było lepiej itd... (już kiedyś była za granicą, sporo czasu, a pieniądze były chyba takie same jak wtedy kiedy była w Polsce...). teraz nagle dostała propozycję i z dnia na dzień postanowiła jechać! twierdzi, że niby na 3 miesiące. mam 17 lat, więc po co mi wciska takie kity? wróci po tych 3 miesiącach i co dalej, co będzie robić, skoro teraz zwolniła się z pracy? najgorsze jest to, że wszystko spadło na mnie. wszystko. sprzątanie, gotowanie, mam jeszcze 9-letnią siostrę, która jednak sama też nie wszystko zrobi, i muszę jej pomóc przy lekcjach, zrobić śniadanie do szkoły. chodzę do technikum hotelarskiego, teraz pójdę do 2 klasy. mam w szkole też sporo pracy. nic ją to nie obchodzi, jak sobie z tym wszystkim poradzę i jak to wszystko pogodzę. trzeba kupić książki. nie mam na nie nawet kasy. nie mam co liczyć na pomoc od ojca, bo... szkoda słów. głównie też ze względu na niego chce wyjechać, bo on nie pracuje. i to ja będę musiała się z nim użerać, a ona będzie miała spokój. tak się tego wszystkiego cholernie boję... nie jestem jakąś idiotką, bo przecież sprzątam trochę, sporo czasu spędzam w kuchni, lubię gotować. ale bez przesady, żeby nagle wszystko spoczęło na mnie... a jak coś będzie źle, jak ojcu nie będzie coś pasować do kogo będą pretensje? tylko do mnie. ryczę od 3 dni i nie wiem co mam zrobić. sama mam ochotę już gdzieś wyjechać za granicę, ale muszę przecież szkołę skończyć. z języków obcych jestem całkiem dobra, uczę się w tym kierunku zresztą. mam taką ochotę rzucić to wszystko, też wyjechać i w końcu mieć spokój.

Gość gość
ta twoja stara to p*****lnięta, zostawiła małe 9 letnie dziecko z tobą, gdzie jeszcze tobą trzeba się zając, co za puste baby, nap******ą dzieci i je zostawiają

Gość gość
zapewne jest ci ciezko ale , moze warto troche odczekac i zobaczyc co bedzie dalej nie wiem jakie masz kontakty z mama i jakie ona podejscie do was ale masz juz 17scie lat za rok 18scie ... jesli mamie sie powiedzie macie szanse na wyjazd za granice

Gość gość
jestem z mamą w całkiem dobrych kontaktach, ale teraz przez to, że chce wyjechać i z tym wszystkim mnie zostawić... nie wiem już co mam o niej myśleć.

Gość gość
a mozesz jej to powiedziec ze ja potrzebujesz ? i nie czujesz sie na silach zastepowac jej w jej obowiazkach i wychowywaniu siostry, ktora jej to juz serio potrzebuje

Gość gość
myślisz, że zostanie? skoro zwolniła się już z pracy i wszystko ma załatwione? najgorsze jest to, że nie było żadnego porozumienia ze mną. zadecydowała i ch*j. w ogóle nie liczyła się z moim zdaniem...