Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość0107060708

Dieta 500 kalorii

Polecane posty

Gość gość0107060708

Hej. Mam 17 lat i chciałam zacząć pierwszą dietę w swoim życiu. Wiem, że jeszcze wiele zmian będzie w moim organizmie.. Ale jestem osobą niską i nie podoba mi się moja waga.. Czuje się otyła.. Chciałabym zrealizować tą dietę miesiąc przed przyjazdem swojego chłopaka.. Tylko nie wiem jak za to się zabrać.. nie chcę efektu jojo.. Wzrost mój to 159 a waga to 65. Osiągnąć chcę przynajmniej 52-55.. Proszę Was o jakiś jadłospis.. Czytałam o jogurtach naturalnych aby jeść dwa razy dziennie przez 2 tyg. Jest to dobry pomysł czy nie bardzo. Dziękuje z góry.Miłego dnia :)

przy 500 kaloriach to sobie wyniszczysz organizm i szybko wrócisz do punktu wyjścia. Po prostu więcej ruchu i powolutku "wyrobisz" sobie ekstra figurę ;)

Gość gość
jesli bedziesz na tak drastycznej diecie to efekt jojo bedziesz miala na 100%, jak chcesz schudnac to jedz normalnie, ale odstaw slodycze i dania tluste, jedz wiecej owocow i warzyw najlepiej surowych no i przede wszystkim duzo ruchu. biegaj albo jezdzij na rowerze

Gość natalciaaaaaaa
Tak tak tak! Zgadzam się z poprzedniczkami ! Ruch znaaaaaacznie przyspiesza metabolizm i spalanie . Radzę nie 500 a 1000 kcal. Oczywiście warzywa. Z owocami uważaj, bo to węglowodany. No i najważniejsze: 5 regularnych posiłków, ostatni nejlżejszy i około 3h rzed snem. Polecam dużo białka, więc tak jak mówisz jogurty (ale naturalne!), twaróg, serek wiejski. Życzę powodzenia !! :)

A ja słyszałem że ostatni powinien być zaraz przed snem aby metabolizm jak najdłużej był na wysokich 'obrotach"

Gość gość
Broń Boże 500 kalorii! To nie dieta, to wyniszczająca głodówka, krzywdę sobie nią zrobisz. Najlepiej zdrowa dietka 1000-1200 kcal, do tego sporo ruchu. Zmień nawyki żywieniowe, pokochaj sport i będzie pięknie.