Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćSZOOOOK

ILE U was kosztuje bochenek chleba?

Polecane posty

Gość gośćSZOOOOK

normalnie padłam 4,80zł bochenek w piekarni RYBNIK

Gość gość
Zwykły chleb- 2 zł, za 4 to juz rozpustne chleby powymyslane np twarogowy

Gość gość
3,20 zł za chleb razowy- okolice Żyrardowa woj. mazowieckie

Gość gość
U mnie też 2 zł, zwykły. Ale ja mam za darmo z racji tego, że mój brat jest piekarzem i mu po prostu przysługuje.

Gość gość
Tychy i okolice. Chleb zwykły duży 1kg, a czasem 0,90 kg przedział 5,10 nawet do 5,80. Tańszy można kupić po marketach, typu Real, Tesco, Kaufland, ale jakoś chleba .... no cóż.

Gość gość
lubuskie, w dobrej piekarni 600g - 2,75zł krojony zwykły chleb

Gość gość
U mnie w sklepie zwykły, krojony 2,20, a w innym 2,80 i to nie świeży, tylko leży, bo nikt nie kupuje xd

Gość gość
pracowałam w statystycznym przy badaniu cen i tak to jest na Śląsku - bochenek w piekarni 4,50 - 5,80 a i tak do dobrych piekarni zawsze kolejki stoją.

Gość gość
chleby do 2,50 zł to jest wyrób chlebopodobny bo prawdziwy chleb kosztuje na 0,5 chleba składa sie mąka przena i zytnia a kg maki kosztuje okolo 2zł a czyli 1 zł woda drożdże 80gr robocizna opał i podatek wychodzi 5 zł

Gość gość
4.10 duzy w piekarni opolskie

Gość gość
a i sól zapomniałem dodać

Gość gość
Warszawa najtańszy chleb w sklepie koło domu kosztuje 2,20 to jest półkilowy biały chleb krojony na drożdżach chleb jasny na zakwasie kosztuje 2,50, ale jest mały najtańszy razowy na drożdżach z dodatkiem białej mąki 2,80 chleb baltonowski 3,00 chleby "porządne", czyli na zakwasie z razowej mąki zaczynają się od 4,50 najczęściej kupuję takie w granicach 5-6 złotych

Gość gość
porównywanie ceny chleba do ceny kilograma mąki sprzedawanej w sklepie to pomysł delikatnie mówiąc nietrafiony piekarnie kupują mąkę w ilościach hurtowych w zupełnie innych cenach

W mojej okolicy (Górny Śląsk) duży bochenek PRAWDZIWEGO chleba, to wydatek: 4,80 do 5,50. Zauważyłem, ze dobre piekarnie wycofały ze swojej oferty lepsze rodzaje chleba. Z tego, co wiem, nie byli w stanie zarobić na nich na koszt wytworzenia :(. Najtańszy chleb nadający się do jedzenia, to mały chleb "polski" 0,5kg, sprzedawany w Lidlu. Daje się go jeść nawet na drugi dzień. O wyrobach chlebopodobnych z innych marketów wypowiadać się przez grzeczność nie będę. Dzięki nim straciłem smak na chleb :( :D.

Gość gość
a czy w lidlu nie ma przypadkiem samych odmrażanych chlebów? coś takiego mi się o uszy obiło, że oni mają same mrożone chleby, które tylko odgrzewają w piecach w sklepach

Gość gość
a mi smakuje z biedronki a co do maki to hemie wala juz w mlynach a pozniej w piekarni spulchniacze sracze itd

>>>a czy w lidlu nie ma przypadkiem samych odmrażanych chlebów? coś takiego mi się o uszy obiło, że oni mają same mrożone chleby, które tylko odgrzewają w piecach w sklepach<<< Masz prawdopodobnie rację :). Ja nie zwracam uwagi na technologię, ale na efekt końcowy. To chlebopodobne o nazwie: "chleb polski" ma chrupiącą skórkę i mięsistą (nierozsypującą się) treść :D. Mój żołądek również na konsumpcję tego, nie narzeka :D.

Gość gość
Kujawsko pomorskie 1,29zł

Gość gość
Opoczno woj. Łódzkie 1.50 do 2.50