Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćSZOOOOK

ILE U was kosztuje bochenek chleba?

Polecane posty

Gość gośćSZOOOOK

normalnie padłam 4,80zł bochenek w piekarni RYBNIK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zwykły chleb- 2 zł, za 4 to juz rozpustne chleby powymyslane np twarogowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
3,20 zł za chleb razowy- okolice Żyrardowa woj. mazowieckie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mnie też 2 zł, zwykły. Ale ja mam za darmo z racji tego, że mój brat jest piekarzem i mu po prostu przysługuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tychy i okolice. Chleb zwykły duży 1kg, a czasem 0,90 kg przedział 5,10 nawet do 5,80. Tańszy można kupić po marketach, typu Real, Tesco, Kaufland, ale jakoś chleba .... no cóż.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
lubuskie, w dobrej piekarni 600g - 2,75zł krojony zwykły chleb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mnie w sklepie zwykły, krojony 2,20, a w innym 2,80 i to nie świeży, tylko leży, bo nikt nie kupuje xd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pracowałam w statystycznym przy badaniu cen i tak to jest na Śląsku - bochenek w piekarni 4,50 - 5,80 a i tak do dobrych piekarni zawsze kolejki stoją.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chleby do 2,50 zł to jest wyrób chlebopodobny bo prawdziwy chleb kosztuje na 0,5 chleba składa sie mąka przena i zytnia a kg maki kosztuje okolo 2zł a czyli 1 zł woda drożdże 80gr robocizna opał i podatek wychodzi 5 zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
4.10 duzy w piekarni opolskie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a i sól zapomniałem dodać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Warszawa najtańszy chleb w sklepie koło domu kosztuje 2,20 to jest półkilowy biały chleb krojony na drożdżach chleb jasny na zakwasie kosztuje 2,50, ale jest mały najtańszy razowy na drożdżach z dodatkiem białej mąki 2,80 chleb baltonowski 3,00 chleby "porządne", czyli na zakwasie z razowej mąki zaczynają się od 4,50 najczęściej kupuję takie w granicach 5-6 złotych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
porównywanie ceny chleba do ceny kilograma mąki sprzedawanej w sklepie to pomysł delikatnie mówiąc nietrafiony piekarnie kupują mąkę w ilościach hurtowych w zupełnie innych cenach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W mojej okolicy (Górny Śląsk) duży bochenek PRAWDZIWEGO chleba, to wydatek: 4,80 do 5,50. Zauważyłem, ze dobre piekarnie wycofały ze swojej oferty lepsze rodzaje chleba. Z tego, co wiem, nie byli w stanie zarobić na nich na koszt wytworzenia :(. Najtańszy chleb nadający się do jedzenia, to mały chleb "polski" 0,5kg, sprzedawany w Lidlu. Daje się go jeść nawet na drugi dzień. O wyrobach chlebopodobnych z innych marketów wypowiadać się przez grzeczność nie będę. Dzięki nim straciłem smak na chleb :( :D.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a czy w lidlu nie ma przypadkiem samych odmrażanych chlebów? coś takiego mi się o uszy obiło, że oni mają same mrożone chleby, które tylko odgrzewają w piecach w sklepach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a mi smakuje z biedronki a co do maki to hemie wala juz w mlynach a pozniej w piekarni spulchniacze sracze itd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
>>>a czy w lidlu nie ma przypadkiem samych odmrażanych chlebów? coś takiego mi się o uszy obiło, że oni mają same mrożone chleby, które tylko odgrzewają w piecach w sklepach<<< Masz prawdopodobnie rację :). Ja nie zwracam uwagi na technologię, ale na efekt końcowy. To chlebopodobne o nazwie: "chleb polski" ma chrupiącą skórkę i mięsistą (nierozsypującą się) treść :D. Mój żołądek również na konsumpcję tego, nie narzeka :D.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kujawsko pomorskie 1,29zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Opoczno woj. Łódzkie 1.50 do 2.50

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×