Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niechęć do pracy

Polecane posty

Gość gość

napiszę prawdę, możecie mnie zjechać. Napiszcie co myślicie. Mam 25 lat i pracować po prostu mi się nie chce, bo nie mam do tego bodźców. Mam bogatych rodziców, gdybym pracował nic by to nie zmieniło w moim życiu. Dla wielu osób to dziwne, ale tak właśnie jest.

Gość gość
odpiszecie?

Gość gość
Zatrudnij sie w ZUS. Tam na pewno będzie Ci dobrze.

Gość gość
a pomyślałeś, że rodzice nie bedą wiecznie żyli?

Gość gość
Zatrudnij sie w ZUS. Tam na pewno będzie Ci dobrze.

Gość gość
współczuć należy twojej przeszłej partnerce życiowej...

Gość gość
*przyszłej - oczywiście

Gość gość
ok rozumiem Wasze opinie. Mam 25 lat, więc jeszcze jestem młody, na pewno w przyszłości będę pracował. Ale teraz jakoś mi się nie chce. Wolę się zajmować swoimi sprawami, niż wstawać rano i z*********ć.

Gość gość
To. Chyba plaga dzisiejszych czasów . Jak rodzice bogaci to znaczy ze nie trzeba pracować . A co będziesz robić za kilkanaście lat ? Co zrobisz jak zbankrutują ? Nie można liczyć całe życie na rodziców .

Gość gość
No własnie rodzice nie beda wieczni... Pomysl tez o tym, ze teraz masz sporo kasy od nich, ale mozesz miec jej jeszcze wiecej dzieki pracy, dodatkowo bedziesz zdobywal doswiadczenie na przyszle lata gdy ich juz nie bedzie i bedziesz mial swoja rodzine na utrzymaniu. Od czegos trzeba zaczac kolego..

Gość gość
O rety, gdybym ja tylko mogła pozwolić sobie na to, żeby nie pracować.... Marzenie ściętej głowy. Jak możesz chłopie - to nie pracuj. Ludzie w zdecydowanej większości pracują dla pieniędzy, bo muszą.

Gość gość
no właśnie masz 25 lat a nie 20, teraz jest odpowiednia pora zeby zaczac pracowac... A kiedy masz zamiar? po 30-stce?

Gość gość
na początku te pieniądze w każdej pracy są niewielkie, więc nie zmieniłoby to zbytnio moich warunków życia. Co do partnerek, to spotykałem się z kilkoma dziewczynami i im to zupełnie nie przeszkadzało. W przyszłości na pewno będę musiał pracować, wiem że rodzice nie będą żyli wiecznie.

Gość gość
21:24 fajnie żebyś miała takie warunki. Może poznasz kogoś zamożnego i się spełni.

Gość gość
a kiedy zamierzasz zapracować na swoją rentę/emeryturę?? Nawet jeśli dostaniesz "majątki po rodzicach" to szybko wszystko przetrwonisz. A co dalej?!

Gość gość
myślę że zdążę. Raczej nie przetrwonię, bo kasa nie jest czymś na co bym się rzucał. Jest raczej czymś normalnym, co miałem od dzieciństwa. U mnie w domu nigdy nie było tematu życia od pierwszego do pierwszego, czy jakiegoś ciułania, jak w wielu polskich domach.

Gość gość
nie lubie pracowac :) pracuje dla kasy ale tak zarabiam aby pozniej moc nic nie robic :)

Gość gość
później to znaczy kiedy?

Gość gość
Pewnie ci sie nie zmieni. Ja pracowałam od dziecka. Najpierw przekupstwo, potem coraz wiecej. Dzis pracuje cały czas i nawet chce ale juz zdrowie mi siadlo. Najchętniej bym przestała. A kiedys miałam tyle energii, ze nie wyobrażałam sobie jak można nie pracować.