Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupująca123

Mieszkanie

Polecane posty

Gość kupująca123

Wiem, że to nie ten dział, ale Wy tu jesteście zawsze pomocne :) Planujemy z mężem zakup mieszkania. Zdecydowaliśmy się na takie, które kosztuje 360 tysięcy. 70m2, 3 pokoje, pełny rozkład, młode budownictwo (2008r)... Jesteśmy tuż przed wyceną banku i tu zaczynam się bać... Wszędzie na forach grzmią, że banki zaniżają wartość celowo itp... Czy macie podobne doświadczenia?

Gość gość
no tak, zawsze chce dac kredytu troszke mniej....wiadomo.

Gość gość
mnie kilka lat temu podali taka smieszne cene za moje mieszkanie, to znaczy ktore kupowalam - to az powiedzialam kolesiowi z banku by mi znalazl w takiej cenie za metr w naszym miescie, to ja chetnie takie cos wezme :) smial sie tylko...

Gość gość
To nie bank robi wycene mieszkania tylko rzeczoznawca majatkowy. Jezeli masz objekcje to zapytaj czy bank uzna operat zrobiony przez rzeczoznawce zaproponowanego przez ciebie.

Gość kupująca123
Ten bank, który mi aktualnie robi, to mój faworyt i oni uznają tylko wycenę jednej firmy rzeczoznawców... Nie wiem, mam nadzieję, że się uda, bo jak wycenią mi 5 tysięcy mniej to luz, ale jak 10 czy więcej, to pozamiatane... Mam nadzieję jednak, że wyceni na więcej :D

Gość decooona
Tak na przyszłość to ja bym radzil zrobic wycene przez kogos innego, a nie banki. Tak, celowo zaniżają wartość, przeciez to na ich korzysc, no jedyne rozwiązanie to wziąć kogos innego. Cos w stylu takiej firmy rzeczoznawcow http://www.taksator.info/