Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy istnieją ginekolodzy położnicy płci żeńskiej ?

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam, że większość ginekologów-położników to mężczyźni. Nie rozumiem dlaczego, przecież to kobiecie temat rodzenia dzieci jest bliższy. A przecież jest mnóstwo ginekolożek, dlaczego więc położnikami są głównie ginekolodzy płci męskiej ?

Gość gość
większość ginekologów czy kobiet czy mężczyzn, to też położnicy...

Gość gość
a czy lekarz pracujący w szpitalu może być tylko ginekologiem, a nie położnikiem? mniemam że chyba nie...

Gość gość
Bo przyjęcie porodu to wbrew pozorom ciężka, fizyczna praca

Gość gość
Taaaaa, zwłaszcza dla lekarza :D lekarz to się akurat przy porodzie narobi :D Położna to może i tak ale lekarz??? A co do tematu- jest mnóstwo kobiet-położników. Nie wiem gdzie Ty widzisz samych facetów. Ja bym powiedziała, że jest mniej więcej po równo.

Gość gość
W szpitalu gdzie rodziłam, trochę też wcześniej na patologii przyuważyłam, że jest tak ok. 40 % kobiet i 60 % mężczyzn lekarzy.

Gość gość
Jak rodzilam to przy pierwszym podejsciu badaly mnie 2 kobiety i jeden mezczyna a przy drugim podejsciu jedna kobieta i jeden mezczyzna. Tzn.zalapywalam sie na zmiany tych lekarzy,przy czym za drugim razem to juz on i ona przyjmowali moj porod,tzn.podejmowali decyzje, m.in o cc. I mojej kolezanki siostra jest rowniez lekarzem poloznikiem. Wiec niebtylko mezczyzni sa:P