Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pauli123

prawo jazdy

Polecane posty

chciałabym mieć prawo jazdy w wieku 16 lat teraz mam 14 no i ... padaczkę. lecz mój doktor kierujący proponuje odstawienie leków czyli że być może wracam do ,,pełnosprawności" ale to się okaże po wizycie u lekarza gdzie pokaże wyniki EEG. moja mama nie chce się zgodzić ale ja tak bardzo chce mieć to prawko jak ją przekonać?????!!!

Gość gość
jesteś nienormalna przecież jak dostaniesz ataku w aucie to możesz kogoś zabić jesteś nieodpowiedzialna taka osoba jak ty nigdy nie powinna dostać prawa jazdy rodzice cię rozpieścili za mocno samochód to nie zabawka

Gość gość
Mając takie schorzenie nikt nie zagwarantuje tobie że atak nie nastąpi gdy będziesz prowadzić samochód. Pomyśl o tym co może się złego przytrafić gdy dojdzie do kolizji, choroba ta może długo być uśpioną, nie dawać żadnych objawów , chwila zdenerwowania ,stresu i po sprawie. Nie piszesz co lekarz o tym sądzi, ale mama ma rację .

Gość gość
Kiedy ostatnio miałaś atak? Jeśli lekarz wyrazi zgodę to ja nie widzę problemu - aczkolwiek trzeba zazayć że brawo jazdy b1 - bo tylko takie można zrobić w wieku 16 lat jest tylko na malutkie auta o masie własnej nieprzekraczającej 400 kg - auta typu smart. Masz kasę na takie wyjątkowe auto?

ludzie bez padaczki też zabijają np.pod wpływem alkoholu lub gdy rozwiną za dużą prędkość

Gość gość
mam nadzieje że twoi rodzice są od ciebie mądrzejsi głupi bachor

lekarz stwierdza że można odstawić leki a ostatni atak miałam w wieku 11 lat na przyrodzie i to niekoniecznie musi być 16 lat może być 18

Gość gość
rodzice odzicami - ale najwięcej w tej kwestii ma lekarz do powiedzenia.

lekarz mówi że można leki odstawiać mogłabym równie dobrze w wieku 18 lat robić a ostatni atak miałam w 2011

Gość gość
ludzie z padaczką nie dostają prawa jazdy

Gość gość
prawo jazdy otrzymalam jak mialam 18 lat mialam raz w zyciu atak padaczki w wieku 30 lat mam 40 lat potem byly badania EEG regularnie nie dostawalam zadnych tabletek nigdy .lekarz nigdrzie tego nie zglosil prawko mam od 18 lat ataki sie nie powtorzyly . dziewczyno u ciebie za wczesnie stwirdzic czy one beda sie powrarzac czy nie

Gość gość
Polecam centrum medyczne http://www.ultramedic.com.pl/ które wykonuj***adania na prawo jazdy różnej kategorii. Tam szybko sprawnie i bez kolejek wykonacie takie badania w Bielsko-Białej.