Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osób, które wierzą w karmę

Polecane posty

Gość gość

Jeśli prawo karmy istnieje, jeśli prawdą jest, że jaką kartą płacisz, taką odbierzesz; że popełnione czyny wrócą do nas itd. itp. to jak wytłumaczycie, że właśnie na dobrych, poczciwych ludzi spadają największe nieszczęścia? to się sprawdza bezustannie na naszych oczach na 1000 sposobów; zapijaczeni żule w zdrowiu dożywają sędziwego wieku, a cudowna matka dla swej gromadki dzieci, bez nałogów, która zawsze tylko pracowała i poświęcała się - niespodziewanie, w młodym wieku, umiera na straszny nowotwór w bólu i upokorzeniu choroby... Jak ktoś powtarza kolejny raz, że "zło wyrządzone do kogoś tam uderzy w nas mocnym rykoszetem", pozostaje pokiwać z litości

Gość gość
karma to nie jest jakaś magiczna siła. Pecha może mieć każdy - karma to nic innego jak skutek naszego działa. Jeżeli ktoś jest dupkiem to w końcu przyjdzie mu za to zapłacić bo ludzie są mściwi.

Gość siatka karmy
jak staniesz się jak dziecko ,a bunt i osąd zamienisz na pokorę ,wyłączysz omylny ludzki umysł i bardzo pragniesz poznasz kolejne stopnie wszystkich zagadek

Gość gość
ale karma nie dotyczy naszego życia tutaj i teraz dotyczy zycia naszej duszy od samego poczatku a dusza ta miała wiele wiceleń przeciez nie wiesz, co ta osoba narobiła złego w poprzednich wcieleniach , a teraz po rpostu musi za to zapłacić

Gość gość
wcieleń oczywiście

Gość gość
Dokładnie tak autorko, widać z pięciu kilometrów, że o karmie nie wiesz nic poza tym, co napiszą na onecie czy kafeterii. Sięgnij do definicji karmy, a odpowiesz sobie na swoje pytanie.

Gość gość
Ja zawsze mówię sobie tak: na strośc spojrzę sobie lustro i powiem, że zawsze postępowałam ze swoim sumeniem. A ktoś kto nie ma sumienia teraz, na starość nie bezie mógł sobie spojrzeć w oczy.

Gość gość
Chodzi o kocią karmę czy dla psów?

Gość gość
"jak staniesz się jak dziecko ,a bunt i osąd zamienisz na pokorę ,wyłączysz omylny ludzki umysł i bardzo pragniesz poznasz kolejne stopnie wszystkich zagadek" VvV I co? Ty je poznałaś a teraz siedzisz na kafe? No to zajebisty sukces...

Nie wiem czy to dobre wierzyć w karmę, to zależy jakiej firmy. Ja na przykład karmiłam pieska taką za 10 zł to mu nie smakowała i chyba go brzuch bolał, a jak kupiłam taką tańszą, bezfirmową to jadł aż mu się uszy trzęsły. Dlatego podchodzę z rezerwą do kupowania karm, co innego jedzonko z puszki za nim pieski przepadają :)