Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie znoszę filmów z DUBBINGIEM, czy ktoś ma tak samo????

Polecane posty

Gość gość

Z tego co widzę to coraz więcej powstaje filmów z tego typu ścieżką dźwiękową. Przez dubbing film nawet najlepszy traci i to bardzo na wartości:(

Gość gość
tez nienawidze, nawet bajek

W animowanych lubię, w innych to coś strasznego, kara dla uszu. Nie wiem dlaczego np. Niemcy dubbingują wszystko. Nie wyobrażam sobie oglądać np. dubbingowanego Dextera. Musi być słychać, chociażby w tle, głos prawdziwego aktora.

Gość gość
moze gdyby dobierali jakies fajne głosy to było by ok bo jak narazie to jakies gejowskie są :p

Gość gość
mam to samo :) wole narratora ...polakom jakos to nie wychodzi ,te glupie smieszne glosiki w ogole nie pasujace do calej sytuacji

Gość gość
głupia jesteś film z lektorem traci na dynamice dźwięku - co jest ważne jak oglądamy na kinie domowym

Gość fan

Ja bardzo lubię dubbing w filmach. Jestem zwolennikiem dubbingu i chciałbym żeby wszystkie filmy były opracowywane w ten sposób. Na pewno jest lepszy od lektora gdyż ścieżka dźwiękowa nie jest zagłuszana. Dlatego wolę filmy z dubbingiem bo wtedy jest lepszy efekt. Oglądałem drugą część Jumanji właśnie w takiej wersji na kinie domowym i dzięki temu poczułem świetny klimat filmu. Dodatkowo głosy zostały starannie dobrane, więc dubbing powinien się tutaj każdemu podobać. Ogólnie Polacy są mistrzami dubbingu i jest on uznany za najlepszy na świecie. Dlatego mam nadzieję, że w przyszłości będziemy dubbingować jeszcze więcej produkcji. Napisy całkowicie odpadają, bo nie lubię czytać w trakcie filmu i nie mogę się skupić na obrazie. A dubbing zawsze przyciąga więcej ludzi do kin.