Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

psiamama2

Dogoterapia

Polecane posty

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Za rok kończę szkołę i znalazłam swoje powołanie, coś co chcę robić w życiu na poważnie. Chcę dostać terapeutką w dogoterapii i pracować z chorymi dziećmi oraz tymi zdrowymi w przedszkolach i szkołach. Już znalazłam kurs, zamierzam kupić psa Goldena Retrivera , którego wytresuję pod kątem pracy z dziećmi ( oczywiście pies przejdzie wszystkie potrzebne egzaminy) . Zamierzam otworzyć swoją dogoterapie na terenie Ostródy , warm- maz. Jednak nie wiem pod co podpiąć taką działalność: jako zwykłą firmę, stowarzyszenie, fundację...? Oraz czy mogłabym dostać dotację z Unii lub Urzędu Miasta? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi :))))

Gość gość
Gościu jestes zwykłym prostakiem, nie znasz się to nie pisz co Ci tej mały móżdzek podpowie

Gość gość
Hej psiamama, mogę cię zroochać? Bo jeśli w avatarze to ty, to lubię takie dziewczyny z taką prostą wiejską urodą :)

>>>Już znalazłam kurs<<< Najpierw sprawdź: jakie "kwity" do takiej pracy będziesz potrzebowała. na bycie terapeutą sam kurs nie wystarczy. Pogadaj z dziewczynami w poradniach psychologicznych. Dogoterapia może być uzupełnieniem oferty takiej poradni.

Gość gość
ja mam bardzo dobre doświadczenia z dogoterapią http://dzieciwujatoma.pl/ mają świetne podejście do tego, no ja uwazam, ze skutecznie działają

Gość Tomaszow
Zastanawiamy się nad takim rozwiązaniem dla naszego dziecka jak dogoterapia. Podobno dla dzieci niepełnosprawnych to bardzo dobre rozwiązanie. Znalazłam tutaj http://celestyn.pl/nasza-oferta/dogoterapia/ takie zajęcia. Moze ktoś z was powie mi coś więcej o tym ?

Gość gośćdog
Dzień dobry! Bardzo proszę o poświęcenie kilku minut czasu i odpowiedzenie na pytania poniższej ankiety dotyczącej dogoterapii, której wyniki przedstawię w mojej pracy inżynierskiej. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc:)

Gość Onnmaa

Ja uważam, że dogoterapia jest naprawdę skuteczną terapią w przypadku wielu różnych dysfunkcji. W Mińsku Mazowieckim w Centrum Psychologicznym SENS prowadzą właśnie takie zajecia. Jak ktoś z tych stron to szczerze polecam.