Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nieulegla

Gęstsze włosy

Polecane posty

Witam wszystkich forumowiczów. Stałym tematem wśród kobiet jest problem z małą objętością włosów. Zacznijmy od tego, że mam 14 lat i odkąd pamiętam mam cieniutkie, delikatne włosy, bez objętości ani puszystości. Mam już tego dość, wesela, urodziny, spotkania - jedyne co mogłam zrobić z włosami to spiąć je w cieniutką kitkę lub zostawić bezczynnie wiszące na ramionach. Czy macie swoje sprawdzone sposoby na zagęszczenie włosów? Jakie polecicie szampony, odżywki, maseczki?

Gość gość
zagescic to mozna tylko sztucznie, taka jest prawda, niestety :( jedyne wyjscie to chyba po prostu dbac, by przynajmniej wygladaly zdrowo, regularnie myc, by byly puszyste, a nie oklapniete, bo wtedy jeszcze mniej ich sie wydaje. sa pianko "podnoszace" wlosy np. Loreal, trudno mi jednak powiedziec, czy to cos daje naprawde.

Gość gość
Idz do książek dziecko :o

Gość opa opa
zadbaj o nie, to bedzie ich wiecej, pojawia sie baby hair i te sprawy tu ci nie pomoge, bo nie wiem jaka masz strukture wlosow,, posiedz na wizazu, blogach wlosomaniaczek i probuj odzywek masek itd genow sie niby nie zmieni, ale pojawily sie ostatnio jakies odzywki pogrubiajace i nawet serum zageszczajace (drogie, wiec pewnie dziala) poprobuj, cos powinno pomoc powodzenia :)

Gość opa opa
a doraznie idz do fyzjera, niech ci dobierze fryzure dodajaca obietosci i susz z glowa w dol masz proste czy moze ci sie kreca, faluja?

Włosy mam prościutkie, jednak końcówki wywijają mi się na zewnętrzną stronę, za co bezczelnie traktuję je prostownicą. Głowę suszę zawsze w dół chłodnym powietrzem. Jeżeli chodzi fryzjera ostatnio nieźle się zawiodłam, ponieważ bardzo mocno wycieniował mi włosy (o co go nie prosiłam) przez co wydaje się ich jeszcze mniej. :/

Gość opa opa
nie prostuj, wlasnie lepiej zeby sie odrobinke falowaly, to doda im objetosci

Gość gość
też uważam, że prostowanie to zły pomysł, to już lepsze byłoby kręcenie, ale na dłuższą metę trwałej nie polecam, bo to je zniszczy i będą w jeszcze gorszym stanie. ja się kiedyś ratowałam tak, że na noc zaplatałam dwa luźne warkocze i po nich włosy były falujące i bardziej puszyste.

prostownica wyszusza wlosy dlatego wykrecaja Ci sie na zewnatrz (tez tak mialam). Zacznij uzywac szamponu i odzywki nawilzajacej, same wlosy beda Ci siedobre ukladaly i nie wywijaly. mi bardzo duzo nowych wlosow rosnie od szamponu wax nawilzajacego

Zapomniałam też napisać, że mam od dawna okropnie dużo baby hair, ale mają one 3 cm i od dłuższego czasu nie rosną. Nie uważacie, że powinnam się cofnąć w stecz i poszukać szamponu/odżywki, który spowodował porost beibików?

Przede wszystkim odstaw prostownice, bo wlosy zaczna Ci w pewnym momencie hurtem wypadac, no a wtedy wiadomo, ze o jakiejkolwiek gestosci mozesz zapomniec. Mozesz zaczac robic sobie maski na wlosy z miodu i zoltka, oprocz tego lykac/pic skrzyp i stosowac jantar(wcierka) - to na porost wlosow. Bedzie ich wiecej i w lepszej kondycji.

Gość gość
mi na włosy bardzo pomaga skrzypolen z biotyną. świetna rzecz. łykam 2 razy dziennie i bardzo szybko miałam efekty. włosy są mocniejsze, nie wypadają tak i są lśniące.