Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce odejsc od meza jakie dokumenty beda mi potrzebne

Polecane posty

Gość gość

żeby wyjechać na stałe z dziecmi za granice?

Gość gość
żółte papiery, na pewno je masz :classic_cool:

Gość gość
Zeby wyjechac z dziecmi za granice musisz miec jego zgode na wyjazd dzieci

Gość gość
a dlaczego uważasz ,ze mam zółte papier? nie jestem chyba jedyna kobieta ,która myśli o odejściu od meza,nie wiesz jaka jest u nas sytuacja ......

Gość gość
tak jak wyżej - zgodę męża

Gość gość
sytuacja jest taka, że piszesz na kafe o tym zamiast iść do adwokata, poza tym każdy wie, że potrzebujesz zgody ojca dzieci, żółta papiero!

Gość gość
ja wyjechałam bez zgody ,ale to ja sprawowałam opike nad dziecmi ,maz miał wyznaczone widzenia .Z początku się burzyl ,ale wkoncu doszliśmy do porozumienia widuje dzieci w ferie i wakacje i czasami przyjedza do nas

Gość gość
a może laska nie ma kasy na adwokata?potrzebujesz zgody meza i oczywiście dziecko musi mieć paszport lub dowod i tam tez jest wymagana zgoda meza .A jesteście w separacji ,rozwodzicie się ....?

Gość gość
Ciesz sie, że mąż Ci brudów nie narobił. Sprawowanie opieki, a władza rodzicielska to dwie odrębne sprawy. Jeżeli mąż nie był pozbawiony władzy rodzicielskiej to nie miałaś prawa bez jego zgody wyjechać z dziećmi. Takie zachowanie może nawet być podstawą pozbawienia władzy rodzicielskiej rodzica, który tak sie zachowuje, w sytuacji gdy oboje mają pełną władzę rodzicielską. Może nie musi oczywiście.

Gość gość
no właśnie moja przyjaciółka miała jakis czas temu bardzo podobna sprawę, chyba o zgodę drugiego rodzica się rozchodzi, ale ja na twoim miejscu bym jeszcze u kogos sprawdzonego podpytała, kto zna się na prawie. Ona była u tego adwokata - www.adwokatfhfwarszawa.pl i na szczęście udało jej sie odejść od męża, bo to nie był najmądrzejszy człowiek ;/

Gość gość
Ja sie dowiedzialam wszystkiego na wizycie u mojego prawnika http://www.drmaliszewskakancelaria.com/ - tam mi pani powiedziala dokladnie co i jak i jakie dokumenty bedą potrzebne. Chyba najlepiej tak to załatwić, nie bedzie zadnych wątpliwosci i przyspieszy to całą sprawę.