Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie mogę wpłacić 800 zł

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat , zaoszczędziłam sobie trochę teraz , i nie chce żeby ta kasa leżała w domu , wolę ją wpłacić na jakąś lokatę , lepiej żeby urosło to pare złotych, niż nic :) Chce wypłacić w maju , przed maturami , więc roczna lokata raczej nie wchodzi w gre , ale może 3 miesięczna ? Prosze o pomoc , jaką najlepiej wybrać , w jakim banku. Może ktoś ma większą orientację w tym temacie, chodzi przede wszystkim o to , żeby to było bezpieczne , i pieniążki chociaż trochę podrosły

Gość gość
Hehe 800 zl ;-) Po pierwsze gratujuje samozaparcia bo ciezko dzis taki majatek uzbierac :-P A po drugie to nie chce Cie martwic ale nawet 5 zl nie zarobisz:-D Wplac na oszczednosciowe to bedzie za rok na loda :-D :-)

Gość gość
Nie , nie za żadną noc z klientem , przykre że teraz każdą młoda dziewczynę z jakimiś swoimi nawet mniejszymi pieniędzmi będzie się podejrzewać o takie rzeczy. Z tego co obliczałam , na rocznej lokacie przy wpłacie 1000 zł po roku wzrośnie mi 40 zł , nie pamiętam już w jakim banku No ale niestety musze wypłacić już w maju , dlatego szukam najkorzystniejszej oferty Tak jak pisałam , zdaje sobie sprawę z tego że to będzie jakaś drobna kwota , ale lepsze to niż żeby pieniądze leżały w domu i kusiły mnie , żeby je wydać

Gość gość
na lokacie 3% zarobisz z 25 zł

Gość gość
no tak , ale rocznej , a ja chce do maja , czyli musze wybrać na 3 miesiące

Gość gość
autorko, jak nie spałaś w nocy z klientem to znaczy, że jesteś cnotliwa, naprawdę Ci gratuluję bo teraz bardzo rzadko która 18 latka jest jeszcze dziewicą

Gość gość
załóż konto oszczędnościowe w bgż jak wyżej , kapitalizację odsetek masz co miesiąc masz tam 3,5% to jest więcej niż na zwykłych lokatach w innych bankach.

Gość Andrzej444
Tak, jak już poprzednio wspomniano, najlepsze dla Ciebie będzie konto oszczędnościowe (np. w Meritum Banku, obecnie 3%). Jest niewiele gorzej oprocentowane niż lokaty, a pieniądze możesz wypłacić w każdym momencie bez utraty odsetek (zysk ok. 20 zł za rok). Jeżeli jednak wolisz lokatę, zajrzyj i wybierz tu: http://www.oprocentowanielokat.pl/index.php

Gość gość
Możesz założyć półroczną, ale przy dzisiejszym oprocentowaniu urośnie ze 20 zł. Jeśli ma to dla Ciebie jakieś znaczenie, to zakładaj.

Gość gość
przy kapitalizacji miesięcznej ( dopisywaniu odsetek co miesiąc) jak założysz teraz i będziesz mieć na koncie pieniądze do maja to zarobisz przy oprocentowaniu 3,5% w skali roku około 21 zł już po potrąceniu podatku.

>>>przy kapitalizacji miesięcznej ( dopisywaniu odsetek co miesiąc) jak założysz teraz i będziesz mieć na koncie pieniądze do maja to zarobisz przy oprocentowaniu 3,5% w skali roku około 21 zł już po potrąceniu podatku.<<< Dlaczego BANKOWI OSZUŚCI usiłują znowu kogoś naciągnąć :( ? To ile zarobi jest bardzo proste do wyliczenia: 800zł x 3,5% da z rok 28zł W przypadku autorki będzie to 8 m-cy (wrzesień do kwiecień), co oznacza: 28zł / 12m-cy x 8m-cy = 18,67zł Po odjęciu podatku (nie jestem pewien stawki): 18,67 (18,67 x 20%) = 14,93zł. I tyle zarobi, W NAJLEPSZYM razie, na lokacie 3,5%. Na dodatek będzie się musiała (podejrzewam) rozliczyć z tych dochodów przed Urzędem Skarbowym, a jej rodzice mogą z powodu tych głupich kilkunastu złotych stracić jakiś dodatek lub możliwość wspólnego z nią rozliczenia :(.

Gość gość
Na dodatek będzie się musiała (podejrzewam) rozliczyć z tych dochodów przed Urzędem Skarbowym, a jej rodzice mogą z powodu tych głupich kilkunastu złotych stracić jakiś dodatek lub możliwość wspólnego z nią rozliczenia smutas.gif . To już nie jest prawda.

>>>To już nie jest prawda.<<< Napisałem: podejrzewam. Z tego, co pamiętam, to każdy dochód powinien być zgłoszony do US. Rodzice często rozliczają się ze swoimi dziećmi i na pewno taką kwotę będą musieli uwzględnić. Znam osobę, której legalny dochód w wysokości 6zł spowodował cofnięcie jakiegoś zasiłku.

Gość gość
misio1 -> wiesz co to jest procent składany ? to najpierw się naucz go obliczać a później obliczaj :o odsetek z lokaty nie zgłasza się do US bo podatek belki 19% automatycznie odprowadza bank

>>>misio1 -> wiesz co to jest procent składany ? to najpierw się naucz go obliczać a później obliczaj <<< Wiem, na czym polega procent składany, ale pierwszy raz słyszę, by bank dawał komuś więcej pieniędzy, niż musi :D. Najpierw trzeba poznać sposób kapitalizacji, a dopiero potem marzyć o procencie składanym :(. No chyba, ze Ty sobie go poskładałaś we własnym zakresie i bez konsultacji z bankiem :D. x >>>odsetek z lokaty nie zgłasza się do US bo podatek belki 19% automatycznie odprowadza bank<<< Napisałem: podejrzewam, bo dochody z konta firmowego umieszcza się w zeznaniu.

Gość gość
możesz założyć lokatę na krótki okres, ale trzeba sprawdzić minimalną kwotę bo często jest to 1000zł....na taką stosunkowo niedużą kwotę lepsze będzie konto oszczędnościowe ale to dla tych którzy mają rachunek osobisty...tu masz dobrą porównywarkę lokat: http://cykl.leadkredyt.pl/lokaty_bankowe/