Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamka

Do kobiet które rodziły zarówno naturalnie jak i przez CC

Polecane posty

Gość gość
ja po cc mało nie zeszłam więc naturalny mimo że boli jak h/u/j

Gość gość
ja miałam dwa cc może nie powinnam tutaj pisać bo nie rodziłam sn jednak pozwolę sobie na wypowiedz, autorko tak jak ktoś napisał boleć będzie na pewno obojętnie jaki poród . mój pierwszy trwał 48 godz. w bólach dotrwałam do 10 cm(ból ogromny ) jednak dziecku spadało tętno i szybkie cc robili w wielkim pośpiechu tak że kawałek łożyska zostawili , i po niecałych 3 tyg, miałam zabieg łyżeczkowania ,po cc nie mogłam zwlec się z łóżka ,dziecko płakało a ja razem z nim . po 10 latach druga ciąża , tym razem z góry wiedziałam że będzie cc bo ciąża blizniacza , zaczeło się od bóli , skurcze całą noc na patologi ciąży chcieli powstrzymać tabletkami bo to 34 tydz, był ale się nie udało ok południa lekarz powiedział że cc bo rozwarcie "poszło " niewiem niestety na ile bo nie powiedział ( co ciekawe te skurcze nie były takie bolesne jak przy pierwszym porodzie) cc wspominam też inaczej niż pierwsze ,w pierwszych godz. okropne wymioty , ból brzucha taki że prosiłam ciągle o coś przeciwbólowego bolało tak bardzo leżałam na płasko z workiem piachu na brzuchu lekarz mówił że musi tak boleć bo macica było ogromna i ma teraz wielki wysiłek wykonać żeby się skurczyć . za to następne dni już tylko lepiej . tak więc każda kobieta inaczej przechodzi nawet kolejne porody .

Gość gość
Do pani z 11:59-w jakim stanie jest twoja pochwa po 2porodach sn rodzac 4,5kg dzieci?

Gość gość
Na kafe ludzie nie maja pojecia o anatomii kazdy kto sn rodzil a jeszcze wiecej niz raz to na 100% ma wiadro i macice gubi zalosne jacy ludzie sa ograniczeni w wiedzy