Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rzucić pracę, czy studia

Polecane posty

Gość gość

cześć. mam juz licencjat, teraz jestem na magisterce z zarządzania, zaliczyłam 1 rok magisterki, przede mną drugi ostatni, ale teraz w wakacje znalazłam pracę w swojej specjalizacji, sektorze usług, ucze sie dodatkowo języków obcych w formie prywatnych lekcji, praca jak narazie mi się podoba, no jest ciezko , uczę się , szefowa wymagająca, ale to jest to co sprawia mi przyjemność. i tu mam pytanie, jeśli nie uda mi się pogodzić nauki z praca to co wybrac? w pracy nie zarabiam narazie kokosów, 1240 zł plus premie, z czasem będzie to wzrastało. ale tu nie chodzi juz o te pieniądze. czy studia aż tak są wazne ? czy wazniejsze doswiadczenie jakie mogę zdobyc w pracy ?

Gość gość
czy na Twoim stanowisku może pracować osoba bez studiów lub w trakcie?

Gość gość
ja mam licencjat z ekonomii , to wystarczyło, w trakcie studiów moge pracowac, ale nie wiem jak to uda mi się pogodzić z planem zajęć ;/ jeśli nie, lub dziekan się nie zgodzi na indywidualny tok studiów, to będę musiala wybrac...

Gość gość
Napisałaś że jeśli nie uda się Tobie pogodzić pracy z nauką...Czyli jest szansa że tak nie będzie. Po drugie tak mało zarabiasz, że pracy raczej nie żal zostawić. A na tą podwyżkę nie liczyłabym szybko, a jeśli już będzie to niewielka. Pewnie to praca w korporacji, w takich miejscach tylko wyścig szczurów jest i nic więcej. W każdym bądź razie ja nie pracowałabym za 1240 zł. A premia możesz dostać lub nie...

Gość gość
a nie możesz pracować i kiedyś skończysz studia?

Gość gość
mogłabym wziać urlop dziekanski, ale watpie abym potem wróciła na studia ;p nie wiem.. wolałabym zostać w pracy, no ale inni radzą mi , żebym skonczyla studia..a wiem, ze juz z powrotem nie wrócę na to miejsce za rok;/

Gość gość
przenieś się na ostatni rak na zaoczne jaki problem?

Gość gość
taka super niby praca a takie marne zarobki, kierunek studiów też nie powalający

Gość gość
Przejdź na studia zaoczne.

Gość gość
na studia zaoczne to nie bedzie mi sie za bardzo oplacac...kurcze, praca mi sie podoba, nie chodzi mi o te pieniadze, bo 1200 to nie duzo, ale chodzi mi o to co robie i mi sie to podoba, dobrze sie czuje, znajomi sa super i w ogóle..

Gość gość
a jakich języków się uczysz na prywatnych lekcach jeśli można spytać?

Gość gość
czemu nie będzie się opłacać - semestr kosztuje jakieś 2500zł więc 5 tyś - rata jakieś 450zł - pracujesz więc spoko masz kasę :)

Gość gość
hmm no w sumie tak, tylko ze pracuje tez co drugą sobotę. postaram się załatwic z dziekanet indywidualny tok studiów, nie będą sprawdzac obecnosci, przynejmniej tak jest u mnie. w sumei to nie chce mi sie wracac na uczelnię, męczę się tam przez te lata, no ale jak zaczelam to szkoda mi bylo to konczyc, dlatego bardziej ciagnie mnie do pracy , ktora mnie cieszy nawet za 1200 zł

Gość gość
hiszpanski i francuski, angielski juz znałam od dziecka

Mysle, ze wszystko jest do dogadania z dziekanem. Wiem, ze studiowanie w pewnym momencie staje sie meczace, ale rzucenie studiow w tym momencie wedlug mnie kompletnie mija sie z celem.

Gość gość
musze sie dogadac, moze sie uda, znalazłam prace zgodną ze specjalizacją to oby bylo ok