Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o ludziach którzy zmywają naczynie w zlewie

Polecane posty

Gość gość

Dla mnie to jakieś średniowiecze, żeby nie mieć zmywarki i gary myć w zlewie.

Gość gość
Moja koleżanka ma zmywarkę, a i tak zmywa w zlewie, bo po co uruchamiać zmywarkę dla 2 talerzy, szklanki i garnka?

Gość gość
zawsze tak robię. Nie jestem leniem płacącym za kostki do zmywania, nie płacę dodatkowo za prąd i nie zużywam tyle wody, żebyś była zadowolona, że taka "nowoczesna" jesteś :D

Gość gość
nie każdego stać na zmywarkę. bieda zmywa w zlewach

Gość gość
mieszkamy we dwójkę, wiec żeby zebrać pelna zmywarke, Musialabym nie zmywac caly tydzień. wyobrazasz sobie autorko ten smród po tygodniu nie mycia naczyn? wiec ja zmywam w zlewie. po co mam marnowac prąd, wode, kasę na tabletki do zmywarki jak mam możliwość umyć sobie dwa talerze, kilka sztućców, dwie szklanki, garnek, patelnie i może jakas slaterke (to gora po obiedzie bo po kolacji czy śniadaniu mam mniej naczyń). owszem, mam zmywarke, ale używam jej bardzo rzadko. tylko wtedy jak mialam gości lub przygotowywalam wiecej posilkow na jakas okazje. także sloiki na przetwory teraz myje w zmywarce.

>>>Dla mnie to jakieś średniowiecze, żeby nie mieć zmywarki i gary myć w zlewie.<<< A dla mnie jest ostatnim MATOŁEM i LENIEM ten, kto dla jednego, brudnego talerza uruchamia zmywarkę, albo zostawia go na cały dzień w tym gorącu. Domyślam się, ze uwielbiasz stada muszek w całej kuchni :P :P :P. x Ps. Zmywarka od dawna nie jest symbolem komfortu, więc przestań się nią chwalić :D :D :D.

Gość gość
Patologia zmywa w zlewach, taka prawda.

Gość gość
mnie stać na zmywarkę ale nie czuję potrzeby jej mieć. jak będę stara i nie będę miała sił zmywać naczyń to sobie ją zafunduję :) w tym momencie mam siłę sama zmywać naczynia

Gość gość
Co za idiota ten wyzej, szkoda slow:O

Gość gość
ość dziś Co za idiota ten wyzej, szkoda slowpechowiec.gif xxxxxxxxxxxx chodzilo oczywiscie o wyp. z 12.09

Gość rossxit
Hahaha ,ot i cala Kafeteria - "patologia zmywa w zlewach...", oczywiscie na koncu musialo byc slawne kafeteryjne "taka prawda" :D

Gość gość
JA MAM ZMYWARKĘ 60 cm , juz 4 rok ale rzadko jej używam, nie uzbieram w ciagu dnia calosci , a jak trzymam naczynia i na drugi dzien wlącze to nieraz sie nie domyja bo sa zaschnieta mimo ze wlacze spryskiwanie, totez wole umyc wszystko recznie

Gość gość
Temat idiotyczny, zalozony przez osobe, ktora ma niewatpliwie kompleksy. Zmywarka to dzisiej nie luksus, fakt, ale sa ludzie, ktorzy z roznych wzgledow nie chca jej miec. Maja prawo? jasne, ze tak:D Mam kolezanke, ktora bardzo lubi zmywac, twierdzi, ze to zajecie ja relaksuje. Autorko, kup sobie dwie od razu, bedzie sie czym chwalic znajomym:D:D:D

Gość gość
jakbyś chciala wiedzieć, to mam dwie - jedną w kuchni letniej, drugą w kuchni na parterze... używamy z mężam dużo naczyć i czesto wlączam obydwie zmywarki jednocześnie

Gość gość
oj to trzeba kupić trzecią

Gość gość
a potem się chwalisz rodzinie i znajomym ile tysięcy wydajesz na wodę i prąd w miesiącu, niestety znam i takie osoby- patologia i średniowiecze to jest tym że status materialny mierzony posiadanymi rzeczami zakupionymi zapewne w Ikei :)

Gość gość
A ja mieszkam sama i żeby zapełnić zmywarke to musze zbierać gary przez miesiąc. To co że już po tygodniu śmierdzi jak w gnojowni - ja w zlewie myć nie będę!!! ;):)

Gość gość
heheheh dobre:D:D:D

Gość gość
no cóż, każdy zużywa tyle prądu i wody na ile go stać. I sprzętu ma tyle ile potrzebuje i na ile go stać. Nas stać, to mamy dwie. Tyle w temacie :)

Gość gość
Tyle w temacie. I slusznie. Podbudowalas juz swoje malenkie ego? No patrz, tylko ty masz dwie zmywarki, a inni tylko jedna albo wcale:D:D:DNo super po prostu jestes:D:D:D Teraz mozesz zalozyc nowy topik, np. ile macie par butow, bo 5 to porazka jakas:D:D:D

>>>No patrz, tylko ty masz dwie zmywarki, a inni tylko jedna albo wcale No super po prostu jestes<<< Ale inni nie mają "kuchni letniej" :( :( :(. x Czy ktoś może mi wyjaśnić: co to określenie znaczy?

Gość gość
Kuchnia letnia to taka kuchnia w której gotuje się chłodne (czyli letnie) potrawy. ;)

Gość gość
kuchnię letnią mamy w piwnicy i najczeście korzystamy jak na dworze robi sie upalnie, bo tam jest chłód. Równiez każde większe smażenie, gotowanie bigosu, weków robimy tam. jest tan dobra wentylacja i duże okno i swietnie się tam gotuje

>>>kuchnię letnią mamy w piwnicy i najczeście korzystamy jak na dworze robi sie upalnie, bo tam jest chłód. Równiez każde większe smażenie, gotowanie bigosu, weków robimy tam. jest tan dobra wentylacja i duże okno i swietnie się tam gotuje<<< Duże okno w piwnicy, w której jest chłodno, czyli znajduje się głęboko w ziemi ??? A nie mogliście tego okna i dobrej wentylacji, zaprojektować w normalnej kuchni? Kilka domów pomagałem budować i taki "drobiazg" jak układ pomieszczeń względem chłodnej północy i gorącego południa był uwzględniany. Nawet swoje mieszkanie wybrałem m.in. z powodu doskonałego ustawienia względem północy. Kuchnia jest w tym mieszkaniu najchłodniejszym miejscem. Na wentylację również nie muszę narzekać. Poza tym nie widzę sensu dublowania wyposażenia i marnowania powierzchni, która mogłaby być przeznaczona na domowy warsztat, siłownię, pokój bilardowy, albo pomieszczenie do słuchania muzyki.

Gość Jakie to żenujące
Dla mnie to niezły z ciebie DEBIL! Nie masz co robić, wez kij i po dupie się bij baranie! Do trzech kubków nie będę włączała zmywarki!

Gość gość
A ja prosze was moi mili to nawet przepierki reczne w rzece robie. A co sie bede.. O szarym swicie biore narecz pelna przescieradel, ide pod most, kucam i piore. W domu tez myjemy sie wszyscy w misce i nie mamy pradu. Swiece palimy jak trza nam swiatla. Czasem szwagier kopsnie sie na cmentarz coby zniczy naniesc jak deficyt jest. Sami robimy przetwory domowe a i kapuste kiszona w beczkach kisimy. Sama nogami takowa ugniatam! (dumna)

ja pierniczę , pewna byłam ,ze ten temat to jedna wielka kpina z podobnych tematów a wy naprawdę sie tu przekrzykujecie ...:D Może warto rozbić go na co sądziecie o ludziach myjących naczynia w zlewach metalowych ? albo kamiennych ?:D

Gość gość
a ty allium masz zmywarkę że tak się mądrzysz ?;D