Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matka chciała żebym wzięła dla niej kredyt

Polecane posty

Gość gość

odmówiłam i nie odzywa się do mnie od 2 tygodni. co prawda to tylko 2 tysiące, ale skoro ona już nie ma zdolności kredytowej to coś jest nie tak. w ogóle mnie nie odwiedza, swoich wnuków widziała ostatnio pół roku temu. a wymagania ma. czy źle postąpiłam?

Gość gość
postapiłas bardzo dobrze, jestem przekonana ze bys go za nia spłacała

Gość gość
Olej matkę jak ona olewa rodzinę bo jej kasy nie dalas

Gość aniaff
Może warto by zrobić jakąś konsolidację całego zadłużenia. Z doświadczenia wiem że przy nawet kilku ratach odsetki mogą być spore. Podejdz z nią do oddziału Idea Expert i powiedz, że chcecie kredyt konsolidacyjny. Może coś poradzą.

Gość gość
właśnie dowiedziałam się, że ma kilkadziesiąt tysięcy wziętych kredytów, co miesiąc ma do spłacenia ok 4000 tys. ! jestem w szoku, nie wiem, co mam zrobić, jak można wpędzić się w takie bagno! teraz jak o tym pomyślę, to jest mi jej trochę żal, ale .. nie wiem ,co robić..

Gość gość
zrobiła mi jeszcze psychicznego wkręta: "myślałam, że mogę na ciebie liczyć..". aż mi się zagotowało w środku

Gość gość
nie może na Ciebie liczyć bo nie strasz pieniędzmi. Jak jest głupia to niech cierpi, a nie innych zadłuża.

Gość gość
Chyba już kiedyś o tym pisałaś? Olać matkę niełatwo, ale masz dzieci i teraz to one są najważniejsze. Kredyt, nawet mały może zniszczyć zycie.

Gość gość
to pamietaj w przyszlosci o odrzuceniu spadku,bo bedziesz z dziecmi to splacac

Gość gość
no właśnie, nie wiem, jak to wygląda od prawnej strony. ile czasu jest na odrzucenie spadku?

Gość gość
Ja tez mam matke , ktora jest studnia bez dann i widzi tylko swoje potrzeby. Musialam zerwac kontakt , jak zauwazyla ze nie ma na kogo liczyc zmiejszyla swoje potrzeby . Nie rozmawiamy ze soba , bo ona uwaza , ze to moj obowiazek , bo mnie urodzila.

Gość gość
pol roku,i dzieci na osobnej sprawie zalozonej przez ciebie jako maloletnie tez odrzucic musza

Gość gość
allium, dlugi dziedziczy sie z automatu czy chcesz czy nie jak ich jako spadku nie odrzucisz to je masz

Gość gość
Na odrzucenie spadku jest czas ograniczony , nie wiem dokladnie ile czasu sie ma , ale chyba dwa tygodnie.

dziedziczysz - jeśli jest co dziedziczyć. Matka może niczego do dizedizczenia nie posiadać albo podarować to co ma komuś innemu . w zamian za np. dożywocie . pewnie wtedy autorka ocknie sie i poczuje skrzywdzona i pominięta ...

Gość gość
nie 2 tyg. do pol roku po smierci mozna spadek odrzucic

Gość gość
allium- skoro ma same długi, to raczej nie ma żadnych rarytasów do odziedziczenia, heloł :)

Gość gość
pominięta bo nie odziedziczy tych długów? Nie wiem co próbujesz udowodnić, ale matka autorki to idiotka w długach po uszy i to jedyne co córka może dostać.

Gość gość
allium - tak dziedziczysz dlugi jesli sa, ale o tym czy sa dowiadujesz sie czesto jak juz dluznik nie zyje a bank nie szuka ,,dziedzica,, jak dluznik umrze tylko jak juz minie ustawowe pol roku ktore ,,obdarowany,,ma jako czas na odrzucenie spadku,chodzi o to ze jak za zycia rodzice Maja dlugi ,ktorych nie potrafia splacac, musimy pamietac zeby po smierci ich nie otrzymac, a jest wiele przypadkow gdzie nieudolni rodzice ukrywaja przed dziecmi jak duze dlugi maja

Gość gość
Bez przesady 2 tys to nie sa jakies ogromne pieniadze na co chce wydac? Moze to cos waznego ja mam tylko ojca nie wahalbym sie nawet chwili gdyby mnie o takie cos poprosil nie wiedzie mi sie jakos super ale to czlowiek ktory mnoe wychowal i jest swietnym ojcem i gdyby przyszedl z takim pytaniem to wiedzialbym ze cos jest nie tak i trzeba pomoc lub nawet sprawic przyjemnosc typu wycieczka nalezy sie im przynajmniej u mnie nie znam twojej sytuacj mysle ze do 5 tys wzialbym taki kredyt bez zastanowienia w sumie rocznie i tak sie pomaga i pare tysiecy na to idzie 20 tysiecy juz bym pewnie nie wzial po prostu mnie nie stac chyba ze poszloby to na jakies leczenie wykup mieszkania ktore w koncu kiedys pewnie przypadnie nam dostaniesz cos po mamie jak odejdzie?

Gość gość
2 klopsy mozesz wziac uprzedzajac ze wiecej nie bedzie

Gość gość
jakoś nie mogę się przemóc, tym bardziej, że rodzice całe życie lubili sobie wypić... myślę, że wpadli w wielkie bagno z powodu alkoholu, chociaż na co dzień nikt by się nie kapnął, że sprawa rozbija się o alkohol.