Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Malowanie paznokci w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! Jestem w 7 miesiącu ciąży i przez pierwsze 3 miesiące malowalam paznokcie bardzo często dopiero później dowiedziałam się,że nie powinno się,bo to w jakimś stopniu szkodzi dziecku. Co o tym myślicie?

Gość gość
przestan sie tez myc, bo w koncu zel pod prysznic to tez chemia i szkodzi dziecku :O

Gość gość
Mi maluje maz

Gość gość
Nie rozumiem chamskich komentarzy. To że przestałam malować paznokcie nie oznacza,że przestałam o siebie dbać,bo to uwielbiam i uwielbiam ładnie wyglądać. czytałam w wielu miejscach itp że lepiej malować np jedną warstwę

Ale o co Ci chodzi? O zapach kamery, zmywacza? Czy obawiasz się tego, ze lakier przeniknie przez płytkę aż do warstwy skórnej, a stamtąd juz prosto do krwiobiegu i do dziecka?

Gość gość
Nie powinno się mieć pomalowanych paznokci do porodu. Gdy coś jest nie tak-kolor płytki się zmienia a przez lakier można to przeoczyć. A w czasie ciąży możesz malować (pytałam ginekologa).

Gość gość
Ja malowałam paznokcie, dwa razy farbowałam też włosy, żeby nie straszyć odrostami... Lekarz nie widział przeciwwskazań.