Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie podkablowac ciężarna kolezanke

Polecane posty

Gość gość

Która udaje ze ma zagrożona ciaze ( polazla na l4) a na fejsie zdjęcia z wesela w czasie gdy powinna leżeć ?

Gość gość
Ale jak nie ma leżącego zwolnienia to moze chodzic gdzie chce.

Gość gość
Na policje! :D

Gość gość
A skąd ty mozesz wiedzieć jakie ma zwolnienie? Moze jej praca zagrazala ciąży i dlatego ma l4 a wychodzic moze? Co za idiotka

Gość gość
do Putina ! debilko zawistna !

Gość gość
Do Jaroslawa K.ewentualnie do Palikota

Gość gość
Ale jesteś zawistna. brzydze się takimi podludźmi jak ty.

Gość gość
do zusu....nie zapomnij podać swojego nazwiska i adresu by mogli wręczyć ci nagrodę a przy okazji sprawdzić także ciebie

Gość gość
Do pracodawcy i do zusu.

Gość gość
a żeby ci...

Gość gość
Hahah,te co siw tak burza chyba same maja cos na sumieniu:D

Gość gość
W Polsce 90 % ciąż jest zagrożone. Pozostałe 10 % kobiet prowadzi swoje biznesy :)

Gość gość
Typowy polak podpierdzielic zeby ktos mial gorzej

Gość gość
Skąd wiem ? Bo jak jej maz przyniosl zwolnienie to mówil ze taka zagrożona nie moze nawet do kibla wyjsc a w nast weekend na weselu się bawila no ozdrowiala z tymże l4 oczywiscie do końca , fakt pokaże szefowi jaka chora ale co on zrobić moze ?

Gość gość
a na jakim stanowisku pracuje? moja lekarka jak usłyszała gdzie pracuje od razu wypisała L4. Po za tym pracująca ciężarna to więcej strat jak zysku. Co chwila wymiotuje, ma zwolnienia-nie ciążowe-na katar itp., a mało tego musi płacić jej z własnej kieszeni, a L4 ciążowe-płaci przez 30 dni, potem płaci jej ZUS a pracodawca ma spokój.

Gość gość
Typowy Polak, nie kuma że na takich wyłudzaczy składamy się wszyscy.

Gość gość
I tak i tak placisz podatki,jak nie wezmie takamatka to Tusk do kieszeni wiec o co chodzi

Gość gość
a skąd wiesz, że do konca? lekarz nie może wypisać na dłuzej niż 30 dni.

Gość gość
Co ty chrzanisz mi normalne do końca wypisal moze z ciebie skubal byś co miesiąc koniecznie go odwiedzala

Gość Margareeeettkaaaaa
Zgłoś do zusu, koniecznie! Takie leserki utrzymujemy wszyscy! To że jest się w ciąży nie znaczy że się należy urlop! Jeśli ma zwolnienie leżące, to ma leżeć

Gość gość
nie skubał bo chodziłam na nfz. nie może wypisać na dłużej niż 30 dni. więc nie ściemniaj.

Gość gość
Co za p**********y naród. Może jeszcze do pługa zagońcie te ciężarne. A ty Autorko wzbogacisz się jak podkablujesz koleżankę? Lepiej się poczujesz? Nienawidzę donosicieli i szpicli. Myślisz, że ona nie dowie się kto ją zakapował? W środowisku Będziesz uchodzila za donosicielke. Leć i donieś do ZUS-u tępa dzido :classic_cool:

Gość gość
Ja jak sie dowiedzialam o ciazy to od razu poszlam na l4,nie po to zapierdzielalam 6 dni w tygodniu po 8 godzin zeby jeszcze w pracy z rzuchem siedziec.ale jak z was gierojki to mozecie nawet do porodu pracowac

Gość gość
owszem można mieć L4 do końca ciąży :) I gość dobrze gada, np. w 8 czy 9 miesiącu dostanie do końca ciąży :) również chodziłam na NFZ, takie zwolnienie to maks 30 dni, zawsze miałam na 4 tygodnie, bo wizyta co 4 tygodnie. Jak moja lekarka poszła na urlop i wizyta mi wypadła po 33 dniach, to na te 3 wypisywał mi rodzinny L4, oczywiście ciążowe.

Gość gość
wątpie. jeszcze sama mialam sytuacje, ze kombinowałyśmy z lekarką by nie było problemu ze zwolnieniem tuż przed samą ciążą bo mi kończyło się 3 dni przed tp. a na dłużej niż 30 dni nie mogła wypisać. a 3 dni przed tp juz zwolninia dać nie mogła i musiałabym iść na macierzyński. lekarka to znajoma z pokoju obok więc nie byłam dla niej pierwszą lepszą, którą miała gdzieś. I rozmawiałam z dziewczyną zusu: zona mojego szwagra)i to samo mówiła. w końcu wyszło tak, że wzięłam od rodzinnego-tez znajomego na"katar".

Gość gość
a gdzie można podkablować tzw. żonę, która nie pracuje od ukończenia studiów, siedzi ciągle w domu, jest na utrzymaniu męża i jeszcze on ją ubezpiecza. I też się na nią wszyscy składamy. I to jest dopiero dramat. To ja już wolę się składać na tę panią, co jest choć w ciąży i przed ciążą uczciwie zarabiała na siebie :)

Gość gość
Typowo polskie to jest wykorzystywac system i migac sie od pracy. Nigdzie na zachodzie kobiety tak nie wykorzystuja swojego odmiennego stanu do brania l4 jak w Polsce.

Gość gość
No cóż, robienie na złość kobiecie w ciąży przynosi pecha. Powodzenia!!!