Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwarcie w 22tc

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 22tc, mam rozwarcie na 1cm, nie wiem czy sie tym martwic...?Wizyte u ginekologa mam za 6dni.Czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji?Prosze o rady.

Gość gość
Ginekolog potwierdzil ze masz rozwarcie?

Gość gość
hahaha sama se palec wsadzila i sprawdzila pewnie :D haha .. nie no czasami to jestem w szokuu

Gość gość
Lez i sie nie ruszaj ja w 21 tc dowiedzialam sie o rozwarciu na cm to byl czwartek odrazu szpital a w nd zaczal sie porod dalej ci juz nie musze mowic!!dziewczyno cos pod nogi.poduszki czy cos i nie ruszaj sie!!!!chyba ze ci na dziecku nie zalezy

Gość gość
Nic w tym smiesznego nie widze, wkladam tabletke dopochwowa i przypadkiem dotknelam macice, nie wkladalam w nia palca,wyczulam rozwarcie na jeden palec i sie przestraszylam.Nie wiem co robic, moj lekarz jest na urlopie...lezec i czekac 6dni?

Gość gość
Żartujesz prawda?? Po pierwsze sama nie jesteś w stanie okreslic czy masz to rozwarcie po drugie powinnas jechać na izbe przyjęć.

Gość gość
Sama stwierdzilas ze masz rozwarcie? Teraz to mnie rozbroilas

Gość gość
Albo jedz na ip i powiedz ze boli cie brzuch a jestes w ciazy musi cie przebadac gin! Zrozum u mnie lekarz zobaczyl na wizycie wyslal do kliniki i doopa blada . Moze nie wslominaj ze sama to odkryłas bo jezeli sie mylisz to cie wysmieja. Z tym nie ma zartow!!! Trzeba lezec .

Gość gość
To znowu ja pisalam wyzej o tym co mnie spotkalo w 21 tc! Kobieto lepiej cos sciemnij na ip i niech zobaczy cie fachowiec.6 dni w takiej sytuacji to moze zamienic w koszmar. Teraz np zaloza szew i polezysz do konca ciąży a inaczej pecherz sie wpukli itd. Nie chce cie stresowac przezylam horror i najgorszemu wrogowi nie życzę

Gość gość
Wyjaśni mi ktoś jak można sobie samemu stwierdzić ze ma się rozwarcie?

Gość gość
Ja to przechodziłam rozwarcia nie czulam ale wpuklony pecherz plodowy zobaczylam w toalecie! !!na sama mys plyna mi lzy

Gość gość
"To znowu ja pisalam wyzej o tym co mnie spotkalo w 21 tc! Kobieto lepiej cos sciemnij na ip i niech zobaczy cie fachowiec.6 dni w takiej sytuacji to moze zamienic w koszmar. Teraz np zaloza szew i polezysz do konca ciąży a inaczej pecherz sie wpukli itd. Nie chce cie stresowac przezylam horror i najgorszemu wrogowi nie życzę"' x x Dzieki, chociaz ktos normalny napisal:)Jesli chodzi o bol brzucha,to boli mnie od 4dni(podobny bol jak przed miesiaczka)ale da sie go zniesc.A jesli chodzi o to rozwarcie...obwod otwarcia szyjki macicy wynosi tyle co jeden palec, z czego tu sie smiac to nie wiem.Nigdy nie dotykalyscie macicy?Myjac sie od srodka rowniez mozna ja wyczuc,pewnie sie nie myjecie... Dzwonilam na ip, polozna porardzila nospe forte,jesli nie przejdzie to przyjechac.Dodam ze w 7tc przyjmowalam progesteron,silnie krwawilam, pozniej bylo wszystko dobrze.

Gość gość
"gość wczoraj Ja to przechodziłam rozwarcia nie czulam ale wpuklony pecherz plodowy zobaczylam w toalecie! !!na sama mys plyna mi lzy" x x Przykro mi bardzo:(

Gość gość
Oczywiscie ze mozna samemu sprawdzic rozwarcie,polozna jak to sprawdza?Wklada palce do pochwy,szuka macicy i wklada w nia opuszki palcow,jesli jest otwarta,jesli otwor jest zamkniety nie wlozy opuszkow.Autorko z tego co napisalas masz zorwarcie na jeden palec czyli 2cm,kazdy palec to 2cm, 5palcow=10cm.Powinien zbadac Cie lekarz i to jak najszybciej.

Gość Aniołkowa2014
Ból brzucha jak przed okresem to skurcze! skurcze przy którym robi się rozwarcie , a ja glupia wtedy myślałam że tak ma być że mój synek się rusza wszystko rośnie itd nic bardziej mylnego lekarz mi powiedział ze jakbym zglosiła sie z tym bólem przynajmniej byłaby szansa na uratowanie mojego synka , cały czas mam do siebie żal że nie zwróciłam na to uwagi .W momencie kiedy sie ruszasz moze łasnie sie wpuklać pęcherz a wtedy już nie ma ratunku , z resztą ja z tym rozwarciem byłam w szpitalu a nie uratowali mojego skarba !! Powinnas być już dziś u lekarza bo czas ucieka a razem z tym szanse na ratunek !!W Pl nie ratują wcześniaczków mój synek żył 15 minut ! Dopiero od 26 tyg ratują