Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicce

co myślicie o zachowaniu mojej bratowej?

Polecane posty

Gość alicce

Moja bratowa prowadzi niewielki sklep w wiosce, w której mieszka. Czasami nas odwiedza. My mieszkamy razem z jej matką, czyli moją teściowa. Ostatnio bratowa przywozi ze sobą produkty ze swego sklepu. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie były one przeterminowane. Twierdzi, że ona w sklepie ich nie sprzeda, a można je zjeść... Niedawno była to masa kajmakowa, a ostatnio majonez. Wszystko po terminie. Trochę niezręcznie się z tym czuję, bo nie lubię jeść przeterminowanego jedzenia. Stać nas również na świeże produkty... Myślicie, że postępowanie bratowej jest na miejscu?

Gość gość
bratowa chce żebyś dostała sraczke

Gość gość
a sprzedawanie przeterminowanych wędlin w sklepach mięsnych typowo firmowych jest na miejscu? zatajanie ,przed klientem ,że mięso jest stare i śmierdzące jest na miejscu?twoja bratowa nie okłamuje was ,mówi wprost ,że jedzenie jest po terminie więc o co masz pretensje?

Gość alicce
A czy to moja wina, że w sklepach oszukują? Nijak się to ma do tematu. Nie chodzi o to, że bratowa szczerze mówi o przeterminowaniu produktu, ale o sam fakt opracowywania kogoś nie świeżym jedzeniem. Pytałam, czy jest to zachowanie na miejscu...

Gość alicce
Chodziło mi o obdarowywanie nie świeżym produktem. Przepraszam za błąd, piszę z tel.

Gość gość
a co wtym złego nie chcesz nie jedz a ona dorbze ze przywozi a co ma wyrzucić lepiej niech przywiezie taka masa kajmakowa nic jej nie bedzie po terminie nie przesadzaj paniusiu

Gość gość
nie rozumiem cię. nie pasuję ci to więc jej o tym powiedz,że sobie nie życzysz,żeby przywoziła ci jedzenie po terminie. da komuś innemu

Gość gość
są 2 wyjścia: albo ktoś to zje albo ona to wyrzuci do kosza. Zapewniam Cię, że jest mnóstwo osób, które nie ma problemu w zjedzeniu czegoś kilka dni po terminie - bo chyba nie wierzysz, że jak jest coś do 20. to 20. jest jeszcze dobre, a 21. toksyczne, co? Jeśli jest to za darmo to sama chętnie przyjmowałabym takie rzeczy i traktowała jako wyzwanie kulinarne - co z tego ekspresowo zrobić? Ale widać w dupce Ci się poprzewracało, co?