Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drogie mamy! Pomóżmy Olusiowi!

Polecane posty

Gość gość
Zachęcam Was do udostępniania mojej strony i apeluje o dalszą pomoc, lekarze mówią że jestem tykającą bombą Nie mam już za dużo czasu, walczę o każdy dzień... Chce tez dodać że nawet nie marzyłem o tym że będę miał tyle chrzestnych mam i tatusiów w Polsce... Kocham Was Konto Instytut "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka" Al. Dzieci Polskich 20 04-730 Warszawa Getin Noble Bank S.A. 03 1560 0013 2367 2381 0996 0008 IBAN: PL 03 1560 0013 2367 2381 0996 0008 Kod BIC (SWIFT): GBGCPLPK Tytuł przelewu: LECZENIE ALEKSANDRA ZAPOROSKIEGO

Gość gość
Kochasz życie? Olus tez, choc nie zna innego poza tym szpitalnym. Olus choruje na atrezje dróg żółciowych. Oznacza to ze sa zupełnie zarośnięte. Żółć produkowana w wątrobie nie ma się jak wydostać i niszczy ją. Wątroba staje się marska. Twarda jak kamień. Krew przez nią nie może przepłynąć. Napotyka przeszkodę i szuka innych dróg. Od tego powstają żylaki przełyku. Czasami pękają i powodują potężne krwotoki wewnętrzne, bardzo trudne do zatamowania. Nie pracująca wątroba nie oczyszcza organizmu z toksyn. Powoli zatruwaja maluszka. Nie trawi tluszczu. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach nie sa przyswajane, dziecko nie przybiera na wadze, jest coraz slabsze. W otrzewnej gromadzi się woda, rośnie sledziona, zwieksza sie poziom bilirubiny. Skóra swedzi, dziecko jest ospale ... boli go brzuszek. Organizm funkcjonuje coraz gorzej systematycznie zatruwany. Musimy sie spieszyć.