Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na wasze opinie

golenie nog golarka zastapic kremem depilacyjnym

Polecane posty

mam taki problem. od wielu lat gole nogi golarka, uzywam czasami pianki/zelu do golenia, czasami odzywki do wlosow. jednak co bym nie zrobila, to w tym momencie skora nog po goleniu jest tak swedzaca, ze nie moge juz tego wytrzymac. kiedys bylo tak od czasu do czasu, ale teraz juz nie daje rady. lato w pelni a ja z pokaleczonymi nogami w dlugich spodnicach. czy ktos ma podobny problem? chyba sprobuje pobawic sie z kremem do depilacji, bo innej opcji nie widze. moje zyly nie sa w najlepszym stanie wiec depilacja woskiem, maszynka odpada. szukam prostego i taniego sposobu i zeby w koncu mnie nogi nie szczypaly po :( ktos uzywa kremu do golenia calych nog?

To wszystko zależy jakie są to włosy. Wiele rodzajów włosów posiada inną cebulke, jedne łysieją, a jak wiadomo łysienie przede wyszstkim na głowie jest niedobre. Na nogach też to występuje chodz bardzo rzadko. www.luciano.com.pl

Sorki, ale co mi z lysieniem na nogach ktos tu pisze. Ja sie pytam czy ktos nie moze golic nog golarka i uzywa kremu depilacyjnego zamiast :)

Gość gość
wg mnie krem też słaby pomysł. Jest bardzo chemiczny więc tez będzie podrażniał. Lepiej odłożuyć trochę pieniędzy i pomyślec o laserze. Kilka zabiegów i kłopot z głowy. Ja tak zrobiłam i jestem baardzo zadowolona. po 4 zabiegach praktycznie 80% włosków nie było ;) tylko jak już wydawać na laser to znajdź dobry salon. Ja robiłam w opolu a centrum medycyny estetycznej arkadia. Bo jak ktoś kupi na grouponie, albo pójkdzi egdzie taniej to wyda bez sensu pieniądze. Musi być dobry laser żeby były dorbe efekty

Gość gość
Też tak mam, po goleniu swędzenie. Kremy są ok, po nich swędzenia nie ma, mogę polecić. Przestałam ich jednak używać, bo są niewydajne, tubka kosztuje ok 8 zł, starcza na 2 depilacje łydek a włoski i tak odrastają w takim samym tempie jak po goleniu.

Gość gość
jeśli szukasz trwałej i skutecznej depilacji to idź do salonu kosmetycznego. Też kiedyś męczyłam się z depilacją i poszłam do salonu http://studioperla.pl. Tam depilacje przeprowadzają bardzo profesjonalnie. Nie muszę się krepować odrastającymi włoskami, plamkami jak po żyletce. Warto poddać się depilacji woskiem niż kremem. Będzie lepszy rezultat, krem może być za słaby, a niektóre uczulają.

Gość gość
Kiedys chodzilam na depilavje woskiem do salonu kosmetycznego i mialam podrazniona skore chyba przez1-2 dni. Niedawno znalzłam salon, w ktorym robią depilację pastą cukrową. Teraz nie mam zadnych podraznien, czasem cos lekko sie zarozowi ale znika za pół godziny.