Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niewykryta cukrzyca 2 w ciazy lub cukrzyca ciazowa od poczatku...

Polecane posty

Gość gość

Martwie sie. Glukoza na czczo 100. Nie wiem czy nie mialam cukrzycy przed ciaza. Teraz mam diete, staram sie ustawic cukry. Jestem w 10 tc. Jest ktos z podobnym problemem?

Gość gość
Dieta i tyle, koleżanka miała cukrzyce ciążowa, kilka razy dziennie badała cukier, miała dietę, dziecko urodziło sie zdrowe Miałaś badanie obciążenia glukoza ? Zrób koniecznie, a n razie póki nie ma potwierdzenia nie panikuj

Gość gość
Nie mialam obciazenia bo to dopiero 10 tc. Zwykle jest wykrywana w 30...

Gość gość
Tylko ja tak mam?

Gość gość
Ja nie jestem w ciąży a wysoki cukier mam od wieku dojrzewania, zawsze koło setki, stres to nasila Unikam węglowodanów, nie jem pieczywa, ryżu, ziemniaków Nie słodzę, jem mało owoców, pije herbatek z pokrzywy lub specjalne dla cukrzyków Nie zamartwiać sie na zapas

Gość Ann74
Nie martw się, jestem w trzeciej ciąży. Dziś zaczęłam siódmy miesiąc. Od 6 tygodnia mam cukrzycę, a być może i wcześniej, ale tak wyszło na badaniu. Jestem na insulinie. Z dzieckiem wszystko ok. W poprzednich ciążach też miałam cukrzycę, w pierwszej tylko dieta, w drugiej insulina. Dzieci urodziły się zdrowe, cukrzycy między ciążami nie miałam. Jest tu na kafeterii forum cukrzyca ciążowa. Polecam. Pozdrawiam

Gość gość
Staram sie nie panikowac, ale najbardziej sie boje, ze mam niewyrownana, niezdiagnozowana wczesniej cukrzyce zwykla, a to juz grozne...

Gość gość
jak lekarz zobaczy 100 na czczo to powinien daać skierowanie na obciążenie, nawet jeśli to dopiero 10 tydz.

Gość dolocia
mi wykryto cukrzyce w 12 tyg bardzo boje sie o stan zdrowia mojego dziecka... narazie stosuję diete, czekam na wizyte u diabetologa.

Gość gość
witam Miałam cukrzycę w pierwszej ciąży, dieta- dziecko zdrowe, druga ciąża- insulina, dziecko zdrowe, trzecia ciąża- cukrzyca wykryta w 10 tygodniu- dieta do końca ciąży- dziecko zdrowe. Obecnie: zrobiłam badania po ciąży- nietolerancja- dieta, drugie kontrolne badanie (obciążenie) WYNIKI W NORMIE.Ale cóż dieta- aby być zdrowym.