Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawa33

Mam problem z zębami

Polecane posty

Gość truskawa33

Witam, mam problem z zebami mam 17 lat od 7 lat lecze swoje zeby co wizyte mam jakiegos zeba do leczenia moja karta sie nie konczy.. byc moze mam genetycznie slaba kosc i szkliwo. Doluje mnie to bo chcialabym miec zdrowe i ladne zeby. 3 razy dziennie myje zeby pasta wybielajaca i myje zeby szczoteczka elektryczna. moj kolor zebow nie jest tez bialy ale zeby sa w miare proste do tego nie mam zastrzerzeń. chcialam wybielic zeby paskami. Ale mowia ze trzeba miec wyleczone wszystkie ze boli wybielanie paskami, mowia tez ze dobrze by bylo jakby sie przeszlo zabieg piaskowy na zeby. nie wiem co moge jeszcze dobrego zrobic dla moich zebow. mozecie mi cos poradzic?

Gość gość
Robisz za dużo dla swoich zębów. Dentysta naładuje ci plomb które za kilka lat się rozpadną... i zęby razem z nimi. W wieku 22-23 lat będziesz bez naturalnych zębów. Nie daj sobie wmówić że każda plamka to ubytek który wymaga leczenia.

Gość truskawa33
Właśnie mnie to dołuje najgorzej że co wizytę coś jest do leczenia.. :/ myślałam o zmianie dentysty and ludzie często wracaja do mojej dentystki z ubytkami i ze źle zrobionymi zębami żeby ona je wyleczyła.

Gość gość
może warto pójść do innego dentysty, żeby usłyszeć jeszcze jakąś opinię na temat Twoich zębów, warto też dopytać się jak dbać o zęby itd, ja jak chodzę do mojego dentysty w http://j-dent.com.pl/ pytam co mogę robić by zmniejszyć prawdopodobieństwo próchnicy

Gość gość
Zastanow sie nad zmiana pasty. Wybielajace moga ppdrazniac wrazliwe szkliwo. Jesli mowisz ze ciagle masz cos do leczenia, to moze warto sprobowac pasty elmex tej pomaranczowej. Jest moim zdaniem jedna z leoszych. Mam podobny problem jak ty, dbam a zeby mi sie sypia;)

Natychmiast zmien dentystè. Niektorzy leczą tak, by stale do nich wracac... Zgroza, ale tak jest, dzièki temu mają pracè. Piaskowanie daje słaby efekt, miałam i nie polecam.

Gość gość
Tak zmiana pasty na elmex jak i rowniez płyn do płukania jamy ustnej elmex. Jest jeszcze dostępny w aptece żel do zębów elmex, którym szczotkuje sie zeby raz na tydzien po wieczornym szczotkowaniu bez płukania, bardzo pomocny

Gość gość
to że dziewczyna ma 17 lat nie znaczy, że ma nieistniejące plamki. po prostu ma dużą skłonność do próchnicy i tyle. i co za bzdury, zeby nie plombować zębów? jasne niech jej zgniją. sama przed 20stką miałam zaplombowane większość zębów, teraz mam prawie 40stkę i nadal wszystkie je mam, a zęby wizualnie wyglądają bardzo ładnie. do autorki; radzę odstawić pasty wybielające, zapomnieć o paskach i używać pasty elmex- u mnie zahamowała powstawanie nowych ubytków; szkoda że wcześniej nie zaczęłam

Gość gość
i jeszcze polecam mus do zębów płynne szkliwo- wpisz w wyszukiwarkę

Gość gość
może faktycznie masz takie kiepskie zęby, może to wada genetyczna, może nabyta przez złe nawyki, brak systematycznej higieny, dużo słodyczy itp. Na twoim miejscu zmieniłabym dentystę. Chodzę do Ostródy do gabinetu stomatologicznego http://stomatolog-ostroda-ilawa.pl/ i tam wiem że jestem w dobrych rękach. Na szczęście nie mam aż tak dużych ubytków i skomplikowanego leczenia jak ty.

Gość gość
Jeśli szukasz sprawdzonego stomatologa, mogę polecić http://ortodentis.pl/. Pracują tam świetni specjaliści, na pewno pomogą Ci z Twoimi problemami i już niedługo będziesz cieszyć się pięknymi ząbkami.

nie uzywaj past sztucznie słodzonych, past z fluorem, przejdz na pasty ziołowe, jaknajbardziej naturalne bez fluoru