Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile miesiecznie zostaje wam kasy po oplatach

Polecane posty

Gość gość

i wydatkach na jedzenie. I ile macie wszystich oplat i ile wydajecie na jedzenie. dodatkowo na ubrania, chemie, kosmetyki. zastanawiam sie czy uda mi sie zmiescic miesiecznie w kwocie 2200zł.

Gość gość
opłaty to jakieś 1500zł, jedzenie i chemia kolejne 1500zł. Ubrania i buty kupuję raz na 2-3 miesiące i wtedy idzie jakieś 400-500zł.

Gość gość
Wynajem mieszkania 1250 rachunki ok 300 jedzenie 500 pieluchy, kosmetyki, medykamenty dla dziecka 300 dojazdy do pracy 300 nic nam nie zostaje a czasami brakuje...zaluje ze wrocilam do polski i tutaj zalozylam rodzine...

Gość gość
500zł na jedzenie? to chyba na chleb z masłem, a do tego kawa... Ja na samo pieczywo wydaję 5zł dziennie plus masło 9 zł co 3-4 dni, co daje jakieś 250 zł na miesiąc. A wy za 500 się żywicie?

Gość gość
Tak wyobraz ze zywimy sie za 500 bo wiecej nie mamy nikt nam nie pomaga ani nie daje sorry...ja robie zupe na 2-3 dni a drugie danie mamy co 2 dzien a tak kanapki czasami jakis ryz albo kasza z sosem a taki obiad z miechem slbo ryba to 2 razy w tygodniu, nie zartuje.Mamy male dziecko i musimy zaplacic wynajem mieszkania...to takie dziwne? Nie kazdy dostaje od rodzicow albo u nich mieszka albo ma dom ze spadku.Docencie to co macie.

Gość gość
głupie pytanie wszystko zależy co kupujesz i za ile jednych zadowolą ubrania za pare groszy a inni muszą mieć markowe i to samo z jedzeniem oraz gdzie mieszkasz wiadomo że w mieście jest drożej i w jakim rejonie polski :) więc po co się pytać zrób rozeznanie co ile kosztuje ile w miesiącu zużywasz i Ci wszysto wyjdzie:) poprostu bez sensu jest się porównywać z innymi bo relia moga odbiegać daleko od rzeczywistości już lepiej zrobisz jak wypytasz się znajomych :)

Gość gość
Ja nie mam nic w spadku, sami zapracowaliśmy na mieszkanie - nikt nam nic nie dał. I to na dodatek zarobiliśmy w Polsce. To jak tak Ci źle to wyjedź, skoro uważasz że za granicą będzie Ci lepiej. Musicie aż tyle płacić za wynajem? Nie można czegoś mniejszego wynająć? I czym żywisz dziecko?

Gość gość
nam po oplatach typu czynsz, kredyt, internet, gaz,prad, jedzenie zostaje okolo 1700 zl jeszcze z tego trzeba oplacic telefony dwa- 100 zl paliwo- 300zl przedszkole 300 zl bida z nedza

Gość gość
G$ wno cie to obchodzi czym ona zywi dziwcko plytka kobieto wpadla sie pochwalic ile wydaje na bulki jakby nie wiedziala ze sa ludzie ktorzy zyja od 10 do 10 nic nie dostalas chcialbym tozkbaczyc na wlasne oczy maz tez nic nie dostal a jakze :) tylko ze na jego garbie jedziesz to pewnie zapomnialas juz dodac ...

Gość gość
na niczyim garbie nie jadę, nie każdy człowiek to nieudacznik taki jak Ty. ja zarabiam 3-4 tysiące miesięcznie, mąż 4,5. wzięliśmy kredyt, który już praktycznie spłaciliśmy i mamy swoje mieszkanie. nikt nic nam nie dał - poza miłością która jest bardzo ważna.

Gość gość
Tak tak acswistak siedzi i zawija w te sreberka :D nawiedzona kobieta...

Gość gość
my mielibysmy oplat w granicach 900zł., czynsz , gaz, prad, woda przedszkole, kablowka i internet,telefony. ale wzlislimy kredyt na zakup sprzetu do domu. wiec doszlo nam miesiecznie 280 za raty. wiec mamy teraz jakies 1200zł. wyplaty razem mamy zaledwie 2500zł. zostaje nam 1300zl na zycie. i w tej kwocie chcialabym sie zamknac misiecznie. do tego mamy jeszcze w miesiacu dodatkowo ok.400- 500zł z dodatkowej pracy. i czekam na kase z alimentow( z funduszu). dojdzie miesiecznie 400zł.

Gość gość
gość dziś Tak tak acswistak siedzi i zawija w te sreberka smiech.gif nawiedzona kobieta... x fajnie że się podpisałaś :D nie każdy jest takim życiowym niedojdą jak Ty - zrozum, że są ludzie którzy sami coś osiągnęli, własną pracą i przestań zwalać swoje niepowodzenia na to, że tobie nikt nic nie dał, bo chyba masz 2 ręce i głowę, to rusz się do pracy.

Gość gość
kredyt 800zł mieszkanie plus media 600zł spożywka plus chemia i ciuchy 1800zł dojazdy do pracy 900zł na kwartał jakieś wyjścia, od czasu do czasu leki, badania - 200zł Miesięcznie zostaje nam koło 2 tysięcy.

Gość gość
Do kuchni gary myc ! A nie sie wymadrzasz :D ja akurat pracuj***ardzo ciezko zarabiam 12000 z tego zostaje mi 6 ale poza granicami kraju :) rece jak i cala reszts w najlepszej formi jak nie wierzyszto sprawdz zwlaszcza reszte ;) :*

Gość gość
U nas:1300oplaty-wszystko,raty,smieci,prad,woda 200zl tygodniowo na zakupy w markecie 20zl dziennie,na pieczywo,jakes warzywa do zupy lub cos sie skonczy,to osiedlowy sklep,w tym paczka fajek dla meza maz zarabia 3,5tys,ja mam 700,2dzieci niemowlak i nastolatek mieszkamy w domu,polowe maja rodzice,pol my ale i tak nic nie odkladamy,nie wiem gdzie wyplywa ta kasa a niedawno mielismy razem zaledwie 2200i musialo starczyc,ale jak przyszlo kupic buty na zime cxy kurtki to musialam pozyczac bo po prostu nie starczalo juz na nic,o lekach w razie choroby nie wspomne,dlatego maz znalazl lepiej platna prace,za to daleko od domu

Gość gość
mamy zarobki maz 3000-4500, ja 1000. oplaty 400zl, kredyt 850, jedzenie chemia mleko i pampersy 1000 paliwo 150zl samochod mamy na gaz. ubrania to zalezy co miesiac jakby rozlozyc to 100 wyjdzie.

Gość 28 lat
Może stary temat ale ciekawy: Mieszkanie z opłatami, internetem itp. : 2tys zł/mc Jedzenie, chemia: 1 tys zł/mc Ubrania: 150zł/mc Komunikacja: 90zł/mc Stomatolog itp: 100zł/mc Raz w miesiącu pociąg do Krakowa po słoiki: 100zł/mc 3.44tys zł Mieszkam sam w starej kawalerce oddalonej od centrum Warszawy, nie mam auta. Po restauracjach, kawiarniach i imprezach nie chodzę, bo mnie nie nie stać :S

Gość gość
Opłaty za dom kredyt i rachunki 1700zl paliwo 400zl jedzenie 1200 na troje lekarz 300(co msc bo choruje) przedszkole 150 jakieś ubrania itp 130 /Mac po wszystkim zkstaje 1500-1800srednio co msc ja mąż i 4 latka nie dostajemy nic od państwa. Razem mamy 5700-6000.

Gość gość
Dom 1000 - 1100, jedzenie 500-700, zostaje 200 ;(

Gość gość
muszę pożyczać bo z 1700 zł z dzieckiem trudno normalnie wyżyć, ponieważ nie dostaję 500+ i codziennie modlę się o to aby pisowców szlag trafił za takie traktowanie mojego dziecka

Gość gość
Kredyt 1800zl Czynsz 700zl Inne rachunki ok. 2000zl Zajęcia dodatkowe 300zl I zostaje nam na życie 2000zl czasami coś uda się odłożyć ale to rzadko.

Gość gość
Ma dla Was propozycje. Możecie dorobić. Nie będę wciskać kitu, że kilkanaście tysięcy, ale 1000 PLN na pewno. Pierwszy krok : Rejestracja w tym miejscu https://www.money2money.com.pl/rejestracja-partnerow/?idPartner=179817 Drugi krok : Pożyczka w tym miejscu http://e-m2m.pl/5b02c9195bb00 Trzeci krok : Wystawiacie link z którego ja biorę pożyczki i prowizja trafia na Wasze konto Nikogo nie oszukuje. Zarabiam i ja i Wy.

Gość gość
kużwa pożyczkę to ja mogę wziąć ale chyba, że ty idiotko będziesz spłacać

Gość gość
wynajem mieszkanie 3000, z rachunkami. jedznie okolo 1000 zlotych, bo jem lunch na miescie. zostaje mi okolo 10000 miesiecsznie, z czego 2000 splacam podatek zalegly a reszte przepierdalam, sama nie wiem na co. jestem singielka i mieszkam sama.

Gość gość
Wynajem mieszkania 1700 Teleefony net i kablowka karty miejskie 300zl Mamy male dziecko ktore potrzebuje pampersow i chusteczek wiec na to jakies 150 Zostaje malo jakies 2tys na jedzenie i przyjemnosci jednak maz pali wiec jeszcze mniej. Codziennie kupujemy cos slodkiego pepsi dobre warzywa i sery wode tylko zywiec. Nie oszczedzamy nic bo z czego?

Gość gość
Ja mam 2500 pensji, mąż ma 2500 emerytury. Miesięcznie odkładamy ok 1800zl. 700 zł opłat, 2500 na jedzenie i drobne przyjemności.

Gość gość
U nas opłaty plus jedzenie to jakieś 4000zl zostaje nam drugie tyle (4000) ale ciężko nam coś odłożyć....bo non stop coś kupujemy plus wakacje itd. I kasa idzie.