Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zbytd艂ugo

Ile czasu zajmuje wam...?

Polecane posty

Go艣膰 zbytd艂ugo

Kobiety, w艂a艣nie wysz艂am z 艂azienki. Sp臋dzi艂am tam godzin臋... Rozczesa艂am w艂osy, umy艂am, po pr贸bnej fryzurze musia艂am je my膰 3 razy, 偶eby doprowadzi膰 do stanu sprzed fryzowania, p贸藕niej na艂o偶y艂am mask臋, zrobi艂am peeling ca艂ego cia艂a, porz膮dnie wydepilowa艂am okolice bikini, ogoli艂am pachy. Posprz膮ta艂am po sobie i tak min臋艂a godzina. Wesz艂am do pokoju i b臋d臋 depilowa膰 nogi - kolejna godzina - bo oczywi艣cie i one s膮 "problematyczne". P贸藕niej paznokcie u st贸p i r膮k. Musz臋 zmy膰 stary kolor, odsun膮膰 troszk臋 sk贸rki i pomalowa膰 na nowo. Leci kolejna godzina, a efekt... akurat w tym jestem beznadziejna i za ka偶dym razem wygl膮dam jakby konik polny po nich skaka艂 na zmian臋 z je偶em i biedronkami :D W mi臋dzy czasie henna na brwi i peeling twarzy. 艁膮cznie schodzi mi 3-3,5 godziny. Czy Wam te podstawowe czynno艣ci te偶 zajmuj膮 tyle czasu?? Jak radz膮 sobie kobiety, kt贸re maj膮 na g艂owie kilkoro dzieci? Kiedy znajduj膮 na to czas?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ja peeling robi臋 3 razy w tygodniu. paznokcie maluj臋 co 3 dzie艅,depiluj臋 si臋 woskiem 2 razy w tygodniu,fryzur臋 robi臋 w 5 minut, natomiast mycie u suszenie ich trwa ok.30min. je艣li chodzi o k膮piel rano trwa 10 minut,wieczorem podobnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
lepiej ,偶eby by艂 obrzezany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zbytd艂ugo
U mnie w normalny dzie艅 wygl膮da podobnie: k膮piel 5-15 min 艂膮cznie z szybk膮 depilacj膮 tam gdzie akurat trzeba, peeling robi臋 1-2 razy w tygodniu, paznokcie maluj臋 1 raz na tydzie艅 a jak zetr膮 si臋 wcze艣niej to zmywam i mam niepomalowane. W艂osy te偶 5 min i jakie艣 10 na wysuszenie. Ale raz w tyg staram si臋 "odgruzowa膰" i w艂a艣nie wtedy lec膮 3-3,5 h. Jak dla mnie cholernie du偶o! Przecie偶 nic nadzwyczajnego nie robi臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam podobnie jak autorka - szlag mie trafia - ide pod prysznic i tak na szybko mycie i peeling cia艂a ostr膮 g膮bk膮 z 偶elem. W艂osy ja akurat myje tylko raz ale w zasadzie codziennie max co drugi dzie艅. Wychodz臋 wycieram si臋 jeden r臋cznik do cia艂a drugi do w艂os贸w - ubieram si臋 w bielizn臋 nak艂adam mask臋 na w艂osy czepek i r臋cznik. Myje twarz osobno albo 偶elem i d艂o艅mi albo tak膮 specjaln膮 peelinguj膮c膮 szczoteczk膮 gumow膮 lub nak艂adam peeling enzymatyczny - nak艂膮dam krem na twarz i oczy. Smaruje ca艂e cia艂o balsamem. Potem id臋 zmywa膰 mask臋 z w艂os贸w - zn贸w zawijam w r臋cznik ju偶 wyp艂ukane. Paznokci ju偶 nie robi臋 po prysznicu bo mi si臋 nie chce autentycznie susze w艂osy i spa膰. 1,5h - dzi臋kuje. M贸j facet 15 od momentu kiedy go widz臋 przed 艂azienk膮 do wyj艣cia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie maluj臋 paznokci do st贸p - a sama piel臋gnacja to p贸艂 godziny dwa razy w tygodniu. K膮piel/prysznic - z pilingiem, depilacj膮, umyciem g艂owy - 15/20 minut. Nie wiem jakim cudem Tobie zajmuje to 3 godziny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A depiluje si臋 rano - wieczorem 偶eby w艂osy mia艂y czas na lekki podrost wydaje mi si臋 s艂abe. Chyba ze maszynk膮 tak z grubsza pod prysznicem. Wosku i depilatora ju偶 nie u偶ywam rok leczy艂am blizny po wrastaj膮cych w艂oskach ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
o tej godzinie prysznic? w po艂udnie? co ty nie pracujesz/??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja te偶 tak marnowa艂am czas ale teraz myj臋 w艂osy szamponem z od偶ywk膮 (tzw szampony 2w1) .u偶ywam wosku zamiast golarek. na twarz nak艂adam maseczki oczyszczaj膮ce,kt贸re od razu po wmasowaniu trzeba sp艂uka膰 z twarzy,u偶ywam te偶 sprawdzonych lakier贸w do paznokci,kt贸re trzymaj膮 si臋 przynajmiej 2 dni oszcz臋dzam na tym wiele czasu ale z臋by myj臋 2,3razy dziennie. tego nie da si臋 przyspieszy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MlecznaKrowa
Mam 3 bardzo wymagaj膮cych dzieci, w tym wiecznie rozwrzeszczanego niemowlaka na cycu, do tego du偶y dom do ogarni臋cia :O Rano wpadam do 艂azienki, wskakuj臋 pod prysznic z szczoteczk膮 i myj臋 z臋by, nast臋pnie myj臋 twarz, cia艂o i w艂osy, nak艂adam na w艂osy od偶ywk臋 i w tym czasie robi臋 piling ca艂ego cia艂a oraz golenie tam gdzie trzeba- nie u偶ywam wosku ani depilatora, bo mi w艂osy wrastaj膮, wszystko sp艂ukuj臋. Wyskakuj臋 z wanny, smaruj臋 si臋 balsamem, olejkiem itp. W momencie jak to wszystko si臋 wch艂ania to susz臋 w艂osy i robi臋 leciutki makija偶. Ubieram si臋. WSZYSTKO 20 MINUT !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MlecznaKrowa
Je艣li chodzi o paznokcie to sama sobie robi臋 hybrydy, potrzebuj臋 na to oko艂o 1 godziny, ale za to raz na trzy tygodnie. Maseczki na twarz czy inne bajery robi臋 wieczorem, gdy dzieci ju偶 艣pi膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nic nie przeskocz臋 - maska na w艂osy musi by膰 - mam masakrycznie wysuszone i bez niej nic nie b臋dzie. a to ju偶 daje plus 15-20 min po samym prysznicu. Peelingu twarzy delikatnego codziennie te偶 nie unikn臋 mam bardzo problemow膮 buzi臋 i bez tego si臋 nie ob臋dzie i po ka偶dym myciu twarzy specjalny krem ze srebrem koloidalnym na buzie bo inaczej zawsze co艣 wyskoczy. Mog臋 ewentualnie szybko na samym pocz膮tku my膰 w艂osy i ju偶 pod prysznicem nawal膰 mask臋 i czepek 偶eby nie czeka膰 po tych 20 min. tylko powiedzmy 5.

Udost臋pnij ten post