Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla córki Magdalena

Polecane posty

Gość gość

Podoba Wam się to imię? Mąż zapronoponował a mnie się nawet poodba, no i obecnie chyba nie jest tak popularne jak w latach 80. Jakie macie odczucia?

Gość gość
moze byc ;-)

Gość gość
Na 22 mscu w 2013. Imię ładne, choć ja bym wolała Małgorzata, ale ja zawsze miałam słabość do Bułhakowa.

Gość Kożelanka
Sama mam tak na imię i bardzo polecam :) Teraz jest mało popularne. Ładnie można zdrabniać, pasuje do dziecka i do osoby dorosłej. Jest proste, normalne, bez udziwnień.

Gość gość
piękne cudne ponadczasowe mozna róznie zdrabniać Madzia Magda Madzilka Lenka

Gość gość
proste, ładne, eleganckie i kobiece. Moja koleżanka dała swojej córce na imie Barbara/Baśka :/ myślałam ze tak juz nie daja dzieciom, jej matka do dzisiaj nie umie tego przezyc ze jej wnuczka tak ma i z poczatku mowiła do małej Ola, ale w końcu po awanturze z córka sie przemogła i mówi Basia.

Ja jestem w 6 miesiącu ciąży i chce dać na imię Kinga :) a jakby był chłopczyk to Igor. Ostatnio mój kuzyn śmiał się, że jakby urodziła mu się córka, to by dał jej na imię Lena, gdyż jego żona ma na imię Magda i jakby wołał MagdaLena, to by wołał dwie na raz ;D

Gość gość
Magda fajnie a Basia faktycznie brzydko. Mnie się to kojarzy z panią po 50 lub 60 roku życia, wtedy bylo zatrzesienie Basiek. Ja bym dała Ewa, Zuzia (tak wiem, ze popularne) albo Marysia, ale Magda jest jak najbardziej w porzadku.

Gość gość
ja mam na drugie Magdalena i żałuję, że nie na pierwsze

Gość gość
Magdalena bardzo ladnie brzmi , ale Magda/Madzia .... juz nie

Gość gość
a dla mnie jest ok w każdej formie Magdalena - dostojnie Magda - fajne, na co dzien Madzia - słodko poza tym jest cała masa innych zdrobnien Magdula, Madzieńka, Magdusia, Magdalenka, Lenka, Magdzia. Ja mam na imię Tamara, nie dosc że twarde, to zero zdrobnien, nie cierpie swojego imienia!

Gość gość
A mi się nie wiem czemu nie podoba wydźwięk imienia "Magda", ale za to nie mam żadnych patologicznych skojarzeń, ostatecznie mogę uznać że to normalne imię ;)

Gość gość
Wiem ze to przypadek, ale wszystkie Magdy jakie znam maja w życiu jakiegoś mega pecha. Kazdy pewnie ma takue swoje odczucia do jakiegos imienia - u mnie jest to akurat Magdalena

Gość gość
mi sie podoba forma Magda, zwlaszcza zestawienia liter "gd". jest ladne i zadziorne.

Gość gość
gość 15:06 ja mam siostrę Magdę i wierz mi, że to całkowite przeciwieństwo twojego opisu. teściowa jej nawet powiedziała, żeby zaczęła grać w totka, bo z jej szczęściem trafi szóstkę w krótkim czasie.

Gość gość
Magdy jakie znam to strasznie fałszywe kobiety. Zakłamane z przerostem ego. Żle mi się kojarzy to imie blee

Gość gość
Dlatego napisalam, ze to moje odczucie:-) wiadomo ze sa mega szczesliwe osoby o tym imieniu, ale te ktore JA akurat znam wrecz przeciwnie.

Gość gość
imię jak imię, może być. mam taka koleżanke Magde, to najlepszy człowiek jakiego poznałam w życiu

Gość gość
bardzo ładne, na pewno nie jest tak popularne jak kiedys

Gość gość
Ja akurat Magdalen nie lubie.. a znam kilka.

Gość gość
a mi sie podoba sliczne imie

Gość gość
Imie samo w sobie ok ale poznane Magdy sa okropne

Gość gość
piekne - tak wlasnie nazwalam moja corke

Gość gość
Imię fajne- sama mam tak na imię i nie jestem wredna :p na brak szczęścia narzekać nie mogę- szczęśliwa matka i żona :) a córka ma na imię Lena - to tak jakby oddać jej cząstkę siebie :) Magdalena i Lena :p

Gość gość
Imie normalne.Chociaz znam Magdaleny niezbyt do zycia,a bardzo ciekawa Marie Magdalene ;)

Gość gość
ja tez jestem Magdalena i podoba mi sie moje imie, dostalam je po swojej prababci, a moja siostra po drugiej prababci i ma Karolina. Maz chcial dac naszej corce Lena, ale dl amnie to za duzo, dalismy jej Ania i pasuje do niej super.

Gość gość
brzydsze bywaja ;)

Gość gość
Ja jestem Magdalena a mama to Basia:) A mi się właśnie nie podoba sąsiedztwo Gd lubię swoje imię ale nie zawsze tak było. A rodzina mnie zdrabnia Magdusia i pogodziłam się z tym dopiero w dorosłym zyciu:) lubię Madzia i Magdzia:) Najbardziej nie lubię imion, które zdrabniaja się Baska, Aska, Ewka

Gość gość
a mi sie podoba Ewka, Anka, Kaśka. jedynie nie poodba mi się Aska, a Baska jest okropnie, wies tanczy wies spiewa. Magda to fajne imie, ono jest neutralne i wiecznie na czasie, tak samo jak np wspomniana przeze mnie Anna czy Ewa.

Gość gość
WG. MNIE PIĘKNE IMIĘ, teraz popularne sa imiona wydziwiane, Magdalena zawsze bedzie na czasie