Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manikad

Priorix czy mmr ? Która szczepionka bezpieczniejsza?

Polecane posty

Gość Manikad

Jakie są Wasze doświadczenia z tymi szczepionkami? Która jest lepsza?

Gość gość
Priorix - czystsza szczepionka i nowszej generacji niż mmr. ja szczepiłąm miesiąc temu i nawet lekarka mi zaleciła że jeśli jest możliwość to kupić na własną rękę w aptece. Ciężko jest z dostępnością, więc warto wcześniej się w nią zaopatrzyć, nawet przechować w przychodni, żeby potem nie było tak, że tylko mmr Ci zostanie.

Gość gość
Czy ktoś jeszcze szczepił Priorixem?

Gość gość
Widzę, że mamy idą na szczepienia i nawet nie interesują się tym jaka to szczepionka. Ile z Was nawet nie wie, jaką szczepionkę dostało Wasze dziecko? Takie tu odchodzą ataki na nieszczepiące, takie epitety padają, a jak ktoś pyta tych szczepiących "mmr czy priorix" to cisza -tylko jedna wypowiedź (na szczęście sensowna) :)

Gość gość
zadna!!!

Gość gość
najlepiej zdrowa dieta i zdrowy styl zycia.

Gość gość
Do mam szczepiących! Czy Wy w ogóle wiecie czym zostały Wasze dzieci zaszczepione na odrę, świnkę i różyczkę? Naprawdę nie? Takie tu przecież dyskusję odchodzą na temat szczepień, takie ataki na nieszczepiących, a jak jest pytanie o pomoc w wyborze szczepionki to cisza???

Gość gość
mamy szczepiace to ida na szczepienie po ktorym dwa tygodnie malo pikawa im nie wysiadzie ze strachu ze cos sie stanie po szczepionce jak juz mina magiczne 2 tyg to ulga i dalej mozna najezdzac na nieszczepiacych jacy to oni glupi i ciemni.

Gość gość
Szczepilam priorixem, poradzil mi tak wybrać zaprzyjaźniony lekarz i tak tez zrobilam. Dziecko nie mialo żadnych powiklan

Gość gość
O jezu nie pomyślałaś, że nie każdy chce wałkowac temat szczepień po raz kolejny? Szczepiłam priorixem i nie było żadnych odczynów niepożądanych. Nie, ani po szczepieniu ani przed nie wsiadała mi pikawa w obawie, że mogłoby być coś nie tak. Nie, nie robię najazdu na nieszczepiące - wasza broszka czy szczepicie czy nie. Czy już krzykaczko jesteś usatysfakcjonowana?

Gość gość
my jesteśmy tuż przed. planujemy szczepić priorixem - też jestem na etapie szukania opinii

Gość gość
My też przed. Na razie to jedno szczepienie pominęliśmy, zaszczepiliśmy kolejną hexą. Nasza lekarka (wcześniej pracowała w szpitalu) z tego co widzę sama obawia się tej szczepionki. Nasze dziecko przez jakiś czas miało nieznacznie wyższy poziom płytek krwi i to stało się podstawą do odroczenia. Nieznacznie, nie był to stan chorobowy. Tak sobie pomyślałam, co z dziećmi, których pediatrzy nie wykonują morfologii przed tym konkretnym szczepieniem, przecież zbyt wysoki poziom płytek krwi to jest bardzo duże przeciwwskazanie do tej konkretnej szczepionki. Nie bez powodu nie szczepi się tym syfem np. dzieci chorych na białaczkę czy z innymi chorobami krwi. Niebezpieczeństwo tych szczepionek tkwi m.in w tym, że to są żywe szczepionki. Czytamżeby wybrać pomiędzy mmt a priorixem i na razie skłaniam się ku priorixowi. Ale najchętniej zaszczepiłabym dopiero w wieku 3 lat przed pójściem do przedszkola.

Gość gość
gość 2014.08.16 -jaka krzykaczko i jakie wałkowanie? Przecież to nie jest temat "szczepić czy nie" tylko "którą szczepionkę wybrać", więc chodzi tu o coś innego. Wydawało mi się, że mamy szczepiące rozeznały temat zanim zaszczepiły na odrę, świnkę i różyczkę i wybrały najlepszą szczepionkę. A co za tym idzie, że mogą w tej kwestii coś doradzić, podeprzeć się jakimiś argumentami, dlaczego właśnie ta szczepionka, a nie ta druga.

Gość gość
Wpisujcie proszę czym zaszczepiłyście, czy było ok, czy nie i dlaczego wybrałyście mmr lub priorix ?

Gość gość
Bo polecila mo go matka neurolog dzieciecy z wieloletnia praktyka.

Gość gość
Up up