Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkkk

Co sądzicie o tych zawodach ?

Polecane posty

Gość gośćkkk

Skończyłem prawo , dostałem się na aplikacje , zacząłem pracować w kancelarii. Pracowałem tam rok ale było tak nudno że zwariować można. No chyba że ktoś lubi codziennie siedzieć równą ilość godzin przed komputerem i pisać prawie zawsze identyczne pisma. Ja w każdym razie wole gdy coś się dzieje a dzień może mi przynieść jakiekolowiek niespodzianki. Dlatego rzuciłem to wszystko i zostałem policjantem. Testy zdałem tak dobrze że niemal od razu przydzielono mnie do wydziału śledczego. Pracuje tu już rok. Jest o wiele ciekawiej. Jednak ostatnio usłyszałem od bliskiej osoby że mogłem być kimś (znaczy prawnikiem ) a zostałem śledczym. Gnębi mnie to. Co wy uważacie o Policji i zawodzie śledczego a co o adwokacie ? Czy ten pierwszy to takie dno społeczne a drugi spełnienie marzeń ? Pytanie adresuje do kobiet bo opinie facetów o tym zawodzie znam .

ja mam o policji i prokuraturze tak niskie zdanie ze gdybym je wypowiedzial to jako prawnik moglbys uznac ze doszlo do zniewazenia... :P natomiast uwazam ze zrobiles blad bo najlepsza czesc zawodu prawnika to specjalizacja w okreslonym kierunku. np sprawy o wycene swiadczen medycznych NFZ vs szpitale, albo sprawy o rozliczenia drogowe GDDIK vs wykonawcy... wtedy bys zobaczyl jak praca nabiera tempa. ja zajmuje sie (choc nie jestem prawnikiem) sprawami przeciw skarbowi panstwa i jedyne co mnie wnerwia to przewleklosc. ale wtedy tez ich za to pozywamy :P:)

Gość gość
Zawód jak zawód, każdy powinien jakiś mieć. Ja nie uważam, żeby jakiś zawód był prestiżowy, ot praca jak każda inna...

Gość gość
Przestań. Tobie praca ma dawać satysfakcję a nie komuś. Ja z prawnika przekwalifikowalam się na rolnictwo. Co o tym myślą inni mam w nosie. Grunt, że jest mi dobrze , mam stabilność finansową. Pracuję ile chcę i kiedy chcę.