Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moge nie myc..

Polecane posty

Gość gość

Włosów przez tydzień? Mam kręcone, nie przetłuszczają się w ogóle, a z reguły im dłużej ich nie myję tym ładniejsze są. Po umyciu mam straszny puch, a z czasem robią się z nich piękne loczki. Chyba to nic złego, jeśli będę myla włosy raz w tygodniu? Oczywiście, zawsze po wysiłku fizycznym również, bo wiadomo skora głowy tez sie poci. Ale tak jak teraz, nic nie robię, to chyba nie przeszkadza? Przecież nikt tego nie widzi, włosy w ogóle sie nie przetluszczaja, a są coraz ładniejsze.

Gość prawictwo pospolite 143
to twoja decyzja .. Ja myje włosy 4 razy tygodniu ..

Gość gość
No jakbym miała proste to tez bym mylą częściej ale w takim wypadku to chyba niekonieczne

wchodzę pod prysznic 4 razy w tygodniu .. Wiem , że rzadko . Ale nie mam dziewczyny , wiec nikomu to nie przeszkadza, fizycznie nie robie .. Wiec sie nie poce

Gość gość
Znam osoby, co myją raz w tygodniu, tak i osoby, co codziennie. Ja akurat wypośrodkowanie, bo co 3-4 dni.

jakbym miał dziewczyne to wchodziłbym pod prysznic codziennie / Nie mam dlatego co dwa dni mi wystarcza ..

Jakbym miał dziewczyne to wchodziłbym pod prysznic codziennie / Nie mam, dlatego co dwa dni mi wystarcza . W koncu i tak nikt nie zagląda mi do majtek

Gość gość
autorko jak często bierzesz prysznic ?

Może tylko Ci się wydaje, że Twoje włosy są coraz ładniejsze. Miałam taką znajomą, której też się wydawało, że jej mega brudne włosy idealnie się układają, bo myje je raz w tygodniu. Prysznic też bierzesz raz w tygodniu? Idź się umyj, brudasie. :o

Gość gość
Czy to wstyd? Bo boje sie ze ludzie mnie wysmieja jak im powiem.. I ja tez znam takie osoby. Zazwyczaj myje raz w tygodniu lub dwa razy, częściej dwa, ale stwierdziłam ostatnio, ze to nie potrzebne

Gość gość
jak czesto się kąpiesz ?

Gość lahuhjhjj
kręcone włosy są specyficzne i rzeczywiście muszą być dobrze nawilżone żeby dobrze wyglądać- np moja znajoma wciera w nie balsam do.. ciała Kiehl's. tydzIeń bez mycia bym nie wytrzymała- jednak po tygodniu włosy capią.. włosami. wolałabym myć co 2 dni i nawilżać maskami, produktami do kręconych włosów, olejować, niż łojem

Ja mam z włosami ten sam problem. Po umyciu są "nie do życia". Nie do ułożenia, puszyste i zbyt miękkie. Dopiero na 3 dzień po myciu są najfajniejsze.

Gość zenonX
może to kwestia dobrania odpowiedniego szamponu i odżywki ? Moze jakieś oliwki do włosów. Dieta ? ... W sumie nie wiem nie znam się :) Najlepiej idź do dermatologa. Bo tutaj same wróżki :) Raz na tydzień to trochę... mało ?

Aj Zenek, dla mnie wystarcza. Śpię z facetem i trzymam mu głowę pod nosem i mi nie gada, że coś śmierdzi. A nie będę ładować na głowę pół drogerii.

Gość gość
Jaki loj? Przecież mowie, ze sie nie prsetluszczaja, zresztą poczytajcie o włosach kręconych. Olej arganowy, jedwab, tego zazwyczaj używam a tak poza tym serum do kręconych wlosow firmy marc anthony i co? Ladne są bezpośrednio po umyciu, a po Reich godzinach mam puch na głowie. Taka natura moich włosów. Kapie sie codziennie, no chyba ze cały dzien siedzę przed telewizorem i nic nie robię, a tak tez sie zdarza. Włosy związuje wtedy i nawet jeśli trochę zmokna to wyglądają ładnie. Czasem myje je sama woda bo wtedy tez sie jako tako układają, w sensie, ze mivze włosy i szczotkę w wodzie, wyczesuje, nakładam odżywkę, związuje w warkocz i tak idę spać. Następnego dnia są ladne.