Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pożyczka 500 zł

Polecane posty

Gość gość

witam. gdzie polecacie wziąć pożyczkę 500 zł? odpadają banki bo pracuję od niedawna na umowę zlecenie , ale będę w stanie to spłacić, mam pilny wydatek.

Gość gość
najlepiej od rodziny lub przyjaciół :)

Gość gość
aleś wymyśliła, na pewno każdy się pali, żeby jej pożyczyć 500 zł i dlatego założyła ten wątek... chwilówki ci pozostają tylko niestety

Gość gość
polecam ci provident, masz tam jasne zasady, wszystko określone w umowie, spłacasz kilkanaście złotych tygodniowo

Gość gość
jesli nie ma kompletnie nikogo, kto pozyczylby jej 500zl, to musi byc typem aspolecznym. Nie wyborazam sobie brania chwilowki dla 500zl:D

Gość gość
czemu aspołecznym? w polsce panuje bieda, nie wiesz? ludzie żyją od pierwszego do pierwszego i nie każdy ma "luźne" 500 zł do rozdawania

Gość gość
a wiesz jakie dokładnie warunki są w tym providencie? bo z tymi chwilówkami to różnie bywa... :/

>>>polecam ci provident, masz tam jasne zasady, wszystko określone w umowie,<<< Tylko, że dostarczona do Twojego domu umowa, nie ma zbyt wiele wspólnego z wcześniejszymi ustaleniami przez telefon i internet. Również podczas podpisywania umowy, zmienia się nagle wysokość odsetek, wykluczana jest możliwość przelewu z konta (co zwiększa koszt pożyczki) i sympatyczny pan, wmawia Ci, że jeżeli wybierzesz dwukrotnie dłuższy czas spłaty, to zapłacisz mniej za całą pożyczkę.

Gość gość
>>>Tylko, że dostarczona do Twojego domu umowa, nie ma zbyt wiele wspólnego z wcześniejszymi ustaleniami przez telefon i internet. Również podczas podpisywania umowy, zmienia się nagle wysokość odsetek, wykluczana jest możliwość przelewu z konta (co zwiększa koszt pożyczki) i sympatyczny pan, wmawia Ci, że jeżeli wybierzesz dwukrotnie dłuższy czas spłaty, to zapłacisz mniej za całą pożyczkę.<<< a skąd wiesz? brałaś? jak ja brałam to były dokładnie takie same warunki jak wcześniej sprawdziłam na kalkulatorze www.provident.pl, zresztą umowę wystarczy przeczytać, jak się coś nie zgadza to należy to omówić a nie podpisywać. co do dłuższego okresu spłaty to jest to niemożliwe, oczywiste że im szybciej spłacisz tym całość będzie mniejsza, ale tygodniowa rata będzie niższa, więc jest to zależne od preferencji

Gość gość
w polsce panuje bieda, nie wiesz? ludzie żyją od pierwszego do pierwszego Naprawde uwierzylas w to, ze jest kryzys i 80% ludzi zyje od 1 do 1?? W sumie rozumiem, pewnie latwiej sie zyje myslac, ze inni tez nie maja co do garnka wlozyc, ale teraz zaluz okulary i rozejrzyj sie, czym ludzie jezdza, ile wydaja w sklepach, gdzie jezdza na wakacje (biura podrozy maja full klientow). Oczywiscie ludzie z najnizszej warstwy spolecznej pracujacy na kasie zarabiaja minimalna krajowa, ale to maly procent ogolu.

Gość gość
nie demonizujcie tych firmi pożyczkowych, ja miałam nagłą potrzebe i wziełam 800 zł w vivusie czy jakos tak, po 15 min miałam kase na koncie i miałam miesiąc na oddanie całej kwoty. Przy pierwszej pożyczce nie płaci sie nawet grosza odsetek wiec oddałam tyle ile wziełam, bez łaski i proszenia znajomych. Jest jeszcze inna firma, chyba wonga, funkcjonuje na podobnej zasadzie wiadomo że jak pozyczke sie spłaca ratalnie miesiącami to trzeba oddać drugie tyle, szczegolnie jak podpisuje sie umowe przez posredników u siebie w domu, ktorzy przychodzą tez odbierac kase bo koszt tej "usługi" jest bardzo słony

>>>a skąd wiesz? brałaś?<<< Nie brałaś, tylko brałeś - powinno być :D przedstawicielko Providenta :D :D :D. Nie ja brałem, ale kolega potrzebował nagle 1000zł i akurat tak się złożyło, że w ciągu dwóch dni nie można było ich z innego źródła zorganizować. x >>>jak ja brałam to były dokładnie takie same warunki jak wcześniej sprawdziłam na kalkulatorzewww.provident.pl <<< Sprawdziłem wszystko na opisanym przez Ciebie kalkulatorze i zweryfikowaliśmy to, dzwoniąc na podany numer telefonu. x >>>zresztą umowę wystarczy przeczytać, jak się coś nie zgadza to należy to omówić a nie podpisywać<<< Warunki całej umowy ustalone zostały telefonicznie. Na drugi dzień przyszedł reprezentant Providenta i zapewnił, że umowa jest zgodna z telefonicznymi ustaleniami. UTRUDNIAŁ skutecznie przeczytanie umowy. Po przeczytaniu, okazało się, że zgodna z ustaleniami telefonicznymi jest tylko kwota pożyczanej sumy. Pod numerem telefonu, na którym ustaliliśmy dzień wcześniej WSZYSTKIE WARUNKI umowy, zgłosiła się inna pani, która twierdziła, że o żadnych ustaleniach nic nie wie. Puściliśmy jej nagranie rozmowy z dnia poprzedniego. Po wrzaskach na temat nielegalnego nagrywania (na numerze Providenta poinformowano, że rozmowa będzie nagrywana, więc zgodnie z prawem, my także mogliśmy ją nagrywać), pani stwierdziła, że dzień wcześniej zastępowała ją bliżej nieokreślona osoba, nie mająca prawa do ustalania warunków umowy. Przedstawiciel Providenta był bardzo oburzony naszym zachowaniem i tym, ze ma sporządzić nową umowę. Wtedy również dowiedzieliśmy się, że nie jest możliwe spłacanie pożyczki przelewem, co oznacza dodatkowe koszty za cotygodniową wizytę tego pana. Gdyby nie to, że ten głupi tysiąc musiał być wpłacony kilka godzin później, to pan z Providenta wyleciałby na zbity pysk z mieszkania mojego kolegi . Pan sporządził nową umowę, w której "przez pomyłkę" wpisał dwa razy dłuższy okres spłaty. Skutkowało to dopłaceniem kolejnych 40% do kosztów pożyczki. Przez pół godziny przekonywał nas, że będzie to dla nas korzystniejsze, bo przecież ZAPŁACIMY MNIEJ. Ten kretyn nie dostrzegał tego, że płacąc co tydzień mniejszą kwotę, zapłacilibyśmy w sumie o 40% więcej, albo uważał nas za kretynów, którzy liczyć procentów nie potrafią . Przedstawiciel Providenta usiłował ZMUSIĆ kolegę, do podpisania niekorzystnej dla niego umowy, argumentując tym, że nie ma przy sobie kolejnego egzemplarza czystej umowy i kolega pieniędzy wcale nie dostanie. Podziękowaliśmy panu i kazaliśmy w.pierdalać z mieszkania . Wtedy przypomniał sobie, że może pojechać po kolejny egzemplarz umowy i wrócił po kilkunastu minutach. Po dokładnym sprawdzeniu treści wpisywanej umowy (przedstawiciel Providenta, po raz kolejny usiłował pomylić się na naszą niekorzyść) i stracie w sumie trzech godzin, odebraliśmy w końcu ten nieszczęsny tysiąc złotych i postanowili nigdy już nie korzystać z usług takich OSZUSTÓW !!! x >>>co do dłuższego okresu spłaty to jest to niemożliwe<<< Jaśnie pani przedstawicielko Provodenta: chcieliśmy wybrać najkrótszy termin spłaty, więc dłuższe terminy były możliwe. x >>>oczywiste że im szybciej spłacisz tym całość będzie mniejsza<<< I znowu pani KŁAMIE . W normalnym banku, nalicza się odsetki od czasu spłacania kredytu, a w waszej firmie proponuje się bliżej nieokreśloną bonifikatę przy spłaceniu należności przed terminem. Oczywiście kwota i sposób naliczenia tej bonifikaty nie jest nigdzie w dostarczonej klientowi umowie zapisany, więc kolejny raz możecie go OSZUKAĆ. x Gdyby chciała pani, podać mnie do sądu, za rozpowszechnianie fałszywych pomówień, to informuję, że nagranie audio rozmowy z przedstawicielem providenta i nagranie video z podpisywania umowy mam zarchiwizowane i może służyć jako dowód prawdziwości moich słów :D.

Gość gość
Panie Misio, rozumiem Pana frustrację, dlatego pominę podejrzenia o bycie przedstawicielką Providenta, jako że określiłbyś tak zapewne każdego, kto z usług firmy jest zadowolony. Nie będę się z Tobą kłócić, że u Ciebie wszystko poszło zgodnie z prawem, bo na pierwszy rzut oka widać, że pracownicy Providenta nie zachowali się w porządku i powinieneś to zgłosić gdzieś wyżej. Kolejny podpunkt - Chodziło mi o to, że niemożliwym jest spłacić mniej przy dłuższym okresie, a nie że sama opcja jest niemożliwa ;) Następnie, co do domniemanych kłamstw – zauważyłam że Pan, Panie Misio, pisze o czymś innym niż ja. Pan o zwykłych bankach a ja o krótszym terminie spłaty, gdzie całość do spłacenia będzie niższa, co sam Pan zresztą wyżej napisał. Jak już siać oskarżenia o kłamstwa to najpierw zachęcam do czytania ze zrozumieniem ;) I nie zamierzam Pana o nic oskarżać, a wręcz przeciwnie – proszę wykorzystać te nagrania wysyłając je do centrali firmy, tak aby pozbyć się nieuczciwych pracowników ;) Aha, i na dowód bycia zwykłą konsumentką – ja korzystałam i polecam opcję z przelewem (a jednak jest to możliwe) – koszty takiej pożyczki są niższe, ze względu na brak prowizji dla przedstawiciela, dodatkowo nie ryzykujemy trafienia na nieuczciwego pracownika, który będzie preparował umowy na naszą niekorzyść.

Gość Artu
Chwilówek jest pełno na rynku. A do 500 zł pozyczysz na 100%. Są też takie, które mają różne promocje na pożyczki. Ja np. pożyczałem przez internet w Lendon. Raz mi się zdarzyło, nie wiem jak winnych firmach, ale ta spoko jes.

W wyjątkowych sytuacjach pożyczki przez internet najszybciej przyniosą na dopływ pieniędzy - teraz są oferty pożyczek na 0% za 1-szym razem. 500 zł to dość standardowa kwota więc nie powinnaś mieć problemów w ich otrzymaniem. Jeśli ciekawi Cię, która firma nie sprawdza BIK-u, gdzie dostaniesz przelew w weekend, polecam oglądnąć oferty pożyczek z linku w stopce. Tam znajdziesz wszystkie tego typu informacje. N.Balasa Analityk Finansowy portalu wybierarka.pl http://www.wybierarka.pl/pozyczka-przez-internet#nb

Gość gość
polecam Ci portal pożyczkolandia, po krótkiej rejestracji możesz wystawić wniosek pożyczkowy, we wniosek inwestują prywatni inwestorzy takze nikt nie patrzy gdzie i ile zarabiasz :)

Gość gabija2
Lendon pożycza na początek 500 zł. To sprawdzona firma i ma raczej dobrą opinię wśród klientów. Pierwsza pozyczka jest za darmoszkę (nie trzeba płacić odsetek) więc możesz spokojnie brać. pozdrawiam

Gość gość
przeciez w swoim banku można wziąć, nie sprawdzają źródła dochodu przy takiej kwocie, nie wazne ze umowa zlecenie, wazne ze sa jakies wpływy

Gość silverbist
jeśli chodzi o małe koszta takiej pożyczki to także polecam społecznościówki- pożyczałem na portalu pożyczkolandia, mozna w dosć szybki sposób pożyczyć bez sprawdzania baz dłuzników.

Gość innowka
tak, też znam Lendona z własnego doświadczenia i polecam. jasne zasady, wiesz co robisz i szybko dają Ci pieniążki na konto. także firma jest sprawdzona!

Gość gość
Jest sporo miejsc, gdzie uzyskasz taką kwotę :) Zajrzyj na stronę http://skanerkredytowy.pl i skorzystaj z porównywarki pożyczek :)

Gość bogusza
Fakt, w lendonie spróbuj, szczególnie, ze pierwsza jest za darmo i szybko masz gotówkę.

Witam! Nagły wydatek, a w Twoim portfelu brak pieniędzy? Zapraszam więc serdecznie do skorzystania z pożyczki Wonga.com U nas pierwsza pożyczka kosztuje jedynie 10zł (max. kwota pożyczki to aż 750zł). Wszelkie informacje na temat naszej oferty można znaleźć na naszej stronie internetowej. dostępny jest tam suwak dzięki któremu można w łatwy sposób wybrać kwotę i czas spłaty pożyczki. Pozdrawiam Online Ekspert Wonga.com Tomasz Michalski