Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sądzicie o ludziach ktorzy nie używają żarowek energooszczędnych

Polecane posty

Gość gość

ja sądzę, że to największa bida siedzieć, przy takich gorących żarówach zamiast kupić eleganckie energooszczędne

Gość gość
troszku zacofani

Gość gość
Dziwacy, partyzanci walczący z Unią :D

Gość gość
Są rozsadni .Nie dają nabierać się tym tak zwanym ekologom

>>>ja sądzę, że to największa bida siedzieć, przy takich gorących żarówach zamiast kupić eleganckie energooszczędne<<< Sądzić to Ty sobie możesz, co chcesz. Prawda jest taka, że "eleganckie enegooszczędne" żarówki są groźniejsze dla środowiska od żarówek klasycznych (zawierają ogromne ilości śmiercionośnej rtęci). Drugą prawdą jest to, że w pomieszczeniach, gdzie zapala się światło na krótko, za to często (np. w ubikacji), żarówka energooszczędna nie zdąży "w pełni wystartować" i zużycie prądu jest na zbliżonym poziomie. Trzecią prawdą jest to, że tanie żarówki energooszczędne dają bardzo mało światła i w skali wielu lat, może to doprowadzić do uszkodzenia wzroku.

Gość karolinaaa877
Hej dziewczyny! Znalazłam super stronę gdzie podobno można wygrać kartę podarunkową do Rossmanna :D Już się zgłosiłam i przyszedł mi sms, że weryfikuja i zaraz chyba przyjdzie potwierdzenie :D Macie link: http://konkursy-w-sieci.strefa.pl/karta_podar unkowa_rossmann.html . Jak wygram i mi przyjdzie to wyslę wam zdjęcia i napisze co sobie za nią kupiłam. Już nie mogę się doczekać :)

Gość gość
ludzie którzy nie mają żarówek energooszczędnych nie dbają o środowisko i o prąd. Ja dbam o środowisko i używam energooszczędnych żarówek. Kupiłam je w sklepie internetowym https://www.24sklep.pl

Gość gość
Żarówki są zdrowsze dla naszego wzroku aniżeli świetlówki, które to emitują światło migoczące.

Gość gość
że używają żarówek energooszczędnych :):):)

Gość gość
gość dziś że używają żarówek energooszczędnych - poprawiam: ŻE NIE UŻYWAJĄ ŻARÓWEK ENERGOOSZCZĘDNYCH - po prostu :):):)

Gość gość
sama kiedyś nie używałam żarówek energooszczędnych, tylko mieszkanie oświetlałam zwykłymi żarówkami. Teraz kiedy żarówki zwykłe są wycofane z produkcji w mieszkaniu mam energooszczędne żarówki i widzę dużo różnic. Piękny strumień światła, pięknie oświetlone mam mieszkanie i mam dużo niższe rachunki za energie niż kiedy świeciłam zwykłe żarówki. Dobrej jakości markowe żarówki od znanych producentów maja w sklepie http://el12.pl/ Kupiłam u nich dużą ilość po atrakcyjnej cenie.

>>>Żarówki są zdrowsze dla naszego wzroku aniżeli świetlówki, które to emitują światło migoczące.<<< mam nadzieję, że piszesz o żarówkach klasycznych :). x Żarówki energooszczędne są formą (rodzajem) świetlówek i na tej samej dokładnie zasadzie działają :(.

Gość gość
karolinaaa877 2014.08.15 Hej dziewczyny! Znalazłam super stronę gdzie podobno można wygrać kartę podarunkową do Rossmanna smiech.gif Już się zgłosiłam i przyszedł mi sms, że weryfikuja i zaraz chyba przyjdzie potwierdzenie smiech.gif Macie link: http://konkursy-w-sieci.strefa.pl/karta_podar unkowa_rossmann.html . Jak wygram i mi przyjdzie to wyslę wam zdjęcia i napisze co sobie za nią kupiłam. Już nie mogę się doczekać usmiech.gif x zapomniałaś dopisac że płacimy 6.15 za kazdy sms ;)

Gość gość
A ja nie używam żarówek. Siedzę przy świecach :) to jest dopiero oszczędność ;)

Gość gaajowy
autorko. Jeśli chodzi o ekologię, to jesteś śmieszna. Ja mam w d***e tą ekologię. Nam wciskają ten kit, a sami robią sobie próby jądrowe.

Gość gość
Misio1 i Gajoowy. Dokładnie!

Gość gość
Że mają wadę wzroku i nie mogą z nich korzystać.

Gość gość
większość zatroskanych o środowisko to hipokryci, taki z siebie dumny sku'rwiel chwali się w kółko, że używa żarówek energooszczędnych, a później wsiada do samolotu i leci 10tys. kilometrów na egzotyczne wakacje.

Gość gość
każdy robi albo wybiera w yciu to co mu odpowiada ..Teraz ja zadam pytanie ... Co z ciebie musi być za deb..l zeby takie tematy wrzucać ...nawet sobie życia nie potrafisz zorganizowac ,jesli zastanawiasz czy ktoś ma taka czy taka zarówke w domu ...zmarnowane życie na kompie żal !

Gość gość
Myślę że są mądrzejsi od Ciebie po używają np dużo zdrowszych i oszczędniejszych "żarówek" Led. Ale Ty i tak swoje wiesz haha, kocham takich ludzi. Wyżej srają niż dupę mają a sami niepoinformowani.

Gość gość
dobrze robia

>>>używają np dużo zdrowszych i oszczędniejszych "żarówek" Led.<<< Chciałbym ostrzec Was przed kupowaniem najtańszych żarówek LED na 230V. Zdarza się w nich najprymitywniejszy układ obniżenia napięcia i taka żarówka "miga" podobnie do świetlówki. Dla części osób będzie to widoczne i uciążliwe :(.

Gość gość
stare żarówki mają dla oczu dużo zdrowsze widmo świecenia oczywiście można grać rolę kretyna i udawać greka podobnie jest z mikrofalą ale wywodów nie będzie końca jak znam życie...

Gość gość
co sądzę sama o sobie, hmm. że mam kurewsko fajne życie :D i ciekawsze rzeczy do zaprzątania myśli niż żarówki. hahaha żarówki, ja pierdolę, ale znudzona baba :D

Gość gość
Ja mam wszędzie ledy i jestem zadowolony. Światło niemal identyczne jak z klasycznej żarówki, żywotność dużo większa, a pobór prądu znikomy. :)

Gość gość
nie ma żarówek energooszczędnych, można tylko mówić o lampach energooszczędnych typu led lub świetluwkach, nawet wtedy, gdy przypominają wyglądem żarówki

>>>nie ma żarówek energooszczędnych, można tylko mówić o lampach energooszczędnych typu led lub świetluwkach, nawet wtedy, gdy przypominają wyglądem żarówki<<< Czepiasz się :D :D :D. Dla większości ludzi WSZYSTKO, co wkręcają w oprawkę jest ŻARÓWKĄ :). Prawdą jest też, że słowo żarówka pochodzi od żarzącego się w pustej bańce drucika :). Ten drucik żarzył się równomiernie i dlatego dawał zdrowsze dla naszych oczu światło.

Gość gość
Na żarciu też na potęgę oszczędzacie,to przywilej chorej i głupawej WOLNOŚCI a z czasem wydajecie na lekarzy krocie i gdzie tu miejsce na życiową mądrość i zdrowy rozsądek.Do autka wlejcie bydle jakie paliwko to bulicie za silniczek a co Natura myślicie bez konsekwencji i bez końca da się oszwabiać no to sobie odczekajcie w urojeniach.

Gość gość
sram na waszom ekologie i żarófki