Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktoś może medytuje w stopniu zaawansowanym?

Polecane posty

Gość gość

ja początkująca nauczyciela szukam

Gość gość
Witam.interesujesz sie medytacją? Podam Ci technikę.Usiadz wygodnie,nie musi byc to kwiat lotosu.Zapomnij o wszyskim,nie myśl...zrelaksuj sie a gdy przyjdzie jakas myśl..daj jej spokojnie przyjsc a potem ja wypuść.Nastepnie robisz wdech i wydech.Czyli przy wdechu (wizualizujesZ sobie 1 )a przy wydechu wizualizujesz 2 i tak do 10. To jest medytacja "zen" pamietaj jednak ze przy wdechu usta musza byc zamkniete a jezyk musi trochę dotykać podniebienia.

Gość gość
Ogólnie masz 143 technik albo i wiecej.Mozesz wizualizować sobie ze wchodzisz nagimi stopami na mokry kamien albo ze pada na Ciebie deszczyk.Jak chcesz sie uspokoić,to oddychaj w rytmie(mam nadzieje ze znasz podstawy) i powtarzaj sobie ze będziesz spokojna.Mozesz to samo zrobić tylko powtarzaj sobie "ze będę wszystkiego świadoma"byc świadomym...czyli co to znaczy.To znaczy ze będziesz czula wszystko 10 razy mocniej...samo wzięcie ze stolu kubka PRZYNIESIE CI RADOSC.kto by pomyslal ze takie czynności które w gruncie rzeczy wykonujemy automatycznie...dadza taka przyjemność:)