Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile w prezencie na wesele?

Polecane posty

Gość gość

wybieram się na wesele jednodniowe, w drugi dzień tylko obiad, idziemy w dwie osoby i moje pytanie jak w temacie

Gość gość
tyle, na ile Cię stać

Gość gość
właśnie bałam się takich odpowiedzi oczekuję konkretnych kwot, bo się zupełnie nie orientuję

Gość gość
300 zł dla znajomego lub dalszej rodziny, 500zl dla bliższej, 1000 zł jeśli jesteś świadkiem, ponad 1000 jeśli jesteś matką chrzestną ( lub ojcem) pana,lub panny młodej. Oczywiście jeśli idziesz z osobą towarzyszącą to każda z tych kwot powinna być wyższa przynajmniej o 50%.

Gość gość
Daje na ile mnie stać ,ale takie minimum to około 400zł, jak mnie nie stać to nie ide w ogóle

Gość gość
gościu z 20.08- nie przesadzaj, że jak para idzie do znajomych na wesele, to ma dać 600 zł

Gość gość
Powiedziałam 50procent więcej, czyli 450, 600 zł to by było 100 procent więcej

Gość gość
Dzisiaj bardzo dużo młodzi wydają na "talerzyk" na weselach,minimalna kwota to okolo 200zł (więc chociaż tyle żeby im się zwróciło,jak idziesz z osobą towarzyszącą,to wypadałoby dać minimum 400zł.

Gość gość
nie rozumiem o co ci chodzi z tym że jednodniowe,zazwyczaj tyle wesela trwają ( chyba że u cyganów ,bawią się tydzień) "a na drugi dzień tylko obiad" to co jakby byl obiad i kolacja i znowu zabawa do rana to dalabyś więcej,a jak tylko obiad to możesz dać mniej. wesele to wesela i tak młodzi bulą dużo kasy więc wypadałoby,żeby dać te 300 zl minimum,a idziesz z os.tow. więc okolo 400 minimum

Gość gość
daj pusta kopertę

Gość gość
minimum 300 zł

Gość Maija
powinnaś dać min 500 zł (za siebie i osobę towarzysząca), żeby się zwróciło za talerzyk (ponad 200 zł zazwyczaj kosztuje) Ale jeśli naprawdę nie masz pieniędzy, to daj po prostu ile możesz

Gość gość
hahaha wieśniactwo gnojem śmierdzące się pozstawiło-zastawiło weselicho zrobiło dałem 30 zł w zaklejonej kopercie anonimowo a zżarłem i wypiłem tak lekko za 300 zł. tępe wieśniactwo