Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja, Ona i moja babcia

Polecane posty

Gość gość

Napiszę w skrócie. Nasi rodzice rozwiedli się ponad 20 lat temu. Z ojcem nie mamy [ja i mój starszy brat]prawie żadnych kontaktów - zaraz po rozwodzie założył nową rodzinę, spotykamy się przypadkowo, jak już ojcu nie wypada czmychnąć na drugą stronę ulicy. Nasza mama również po długim czasie ułożyła sobie życie z innym mężczyzną, byliśmy już wówczas pełnoletni, a z nowym mężem matki stosunki układały się co najmniej poprawnie. Na studia oboje [brat i ja] wybraliśmy miasto w którym mieszkała babcia- matka mojego ojca. Z babcią mieliśmy ciągły kontakt, mama nigdy nam nie odmawiała u niej wizyt, obie również nigdy nie zerwały ze sobą kontaktów. Babcia zaproponowała nam lokum podczas studiów, my skorzystaliśmy z okazji. Babcia zawsze była cudowna, cierpliwa, przymykała oko na nasze studenckie wybryki i nasze towarzystwo studenckie, zawsze dbała o nasze żołądki i starała się nam dogadzać. Obecna sytuacja - brat od 3 lat oddelegowany jest do pewnego kraju na dalekim Wschodzie, przysyła babc****eniądze, aby jej na wszystko starczało. Ja nadal mieszkam z babcią - sprawna, sama swoimi sprawami się zajmuje, nadal mi "matkuje", a ja staram się jej również pomagać, niestety tylko i wyłącznie w sposób "użytkowy" - targam zakupy, zamiatam obejście, pomagam w pracach ogrodowych. 8 lat temu babcia przepisała mieszkanie na mnie [106m2], czuję się zobowiązany do wszelkiej pomocy - babcia ma 89 lat. Niestety, osoba którą kocham już 2 razy wykrzyczała mi, że jestem maminsynkiem, że jak w tym samym czasie obie wezwą na pomoc, ja wybiorę babcie, bo priorytetem są lekarstwa dla babci, a nie jakieś spotkanie w gronie znajomych, albo wieczorny [krótki] telefon do babci. Kogo wybrałbym? Obie kocham, ale inaczej. Jedną, bo stworzyła mi warunki do rozwoju mojej osobowości, drugą, bo to moja przyszłość. a tę chcę tworzyć z osobą, która mnie kocha, ale też rozumie moje poczynania. A jak Wy zachowalibyście w tej sytuacji? Zazdrość? o kogo? O 89-letnią babcię, że jest na pierwszym miejscu? - taki tekst też usłyszałem. A tak na marginesie - moją babcię nie tylko ja kocham, za kilka miesięcy okrągła rocznica. Koledzy z różnych stron Polski i Świata zbierają się, aby uczcić to święto - jaki prezent? - najmilsza będzie osobista wizyta i serdeczne uściski- przypomnienie swojej osoby, wspomnienie o swoich grzeszkach. Moja luba skomentowała tę uroczystość - po co babci prezenty i tak wkrótce korknie. Zbierają się we mnie wątpliwości, czy moja ukochana ma serce ?

Gość gość
Z punktu widzenia kobiety - Twoja "luba" to podła egoistka. Kiedy babcia mojego partnera umarła wyłam razem z nim tak mi go szkoda było, a Twoja dziewczyna mówi, że babcię można olać bo jest stara i niedługo umrze? Jak w ogóle możesz patrzeć na tę sukę i mówić, że ją kochasz?

Gość gość
nie jestes maminsynkiem, przeciez babcia, narazie sprawna bedzie kiedys wymagala opieki i Ty zdajesz sobie z tego sprawe jak widze. zmien dziewczyne, opiekuj sie babcia i zyj po swojemu :)

Gość gość
dziwnie się twoja dziewczyna zachowuje przed ślubem. No chyba że ty przesadzasz z zachowaniem i faktycznie jesteś "maminsynkiem" tylko nie wszystkie fakty tu ujawniasz. W takim wypadku dziewczyna się boi że po ślubie babcia będzie tobą rządzić.

Gość gość
W takim wypadku dziewczyna się boi że po ślubie babcia będzie tobą rządzić. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Fakt, aż gęsia skórka występuje, prawie 90 kobieta będzie rządzić młokosami. - trochę rozwagi proponuję.

Gość gość
MŁokosem nie jestem, mam 29 lat