Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Letztetest

samotność w obcym kraju

Polecane posty

Od kilku lat jestem za granicą. Z kraju wyrzuciły mnie długi. Jestem samotną matką (dziś już dorosłych dzieci) po utracie pracy i beznadziei wyjechałam za granicę. Dziś mogę pomoc swoim córkom, ale samotność dobija mnie. Czasem mam ochotę wrócić...., ale do czego? W kraju nie znajdę pracy, tu mam etat, spokojne życie - bez strachu, że jutro nie będę miała na chleb.... Myślę sobie, że ta Polska istnieje tylko dzięki ludziom pracującym za granicą, bo w Polsce nie ma już żadnego przemysłu itd.... są tylko sklepy sieciowe i banki i to też należy do obcego kapitału..... SMUTNO MI.....

Gość gość
to dlaczego Ci smutno skoro jest Ci tam dobrze

pod względem materialnym - jest mi tu dobrze.... a smutno, bo daleko od wnuków.... dzieci.... polskiej mowy i .... po prostu Polski

Gość Trzepiekońszczak
zacznij się seksualnie zadawać z tubylcami zaczna być Twoimi znajomymi , nawet będą Cie odwiedzac

Gość gość
Nikt kto nie jest w podobnej sytuacji tego nie zrozumie. Za granica mieszkam od kilku lat, niezle zarabiam, zyje na jako takim poziomie. Ale to nie wszystko. Mam "znajomych" ale tutejsi ludzie nigdy nie beda mnie traktowac jak "swojej", to nie jest pelna przyjazn, ale co mam zrobic? Zycie tak za mnie wybralo. Pozdrawiam autorko

Gość gość
oj polaczkowe przybłędy , przybłędy..

Gość gość
autorko,w jakim jestes wieku?pisz tu

Gość gość
polaczkowe przybłędy? ty jesteś chamówą ,s********j stąd