Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomidory malinowe a zwykłe

Polecane posty

Gość gość

jaka jest różnica,chyba tylko w cenie,smakowo dla mnie są identyczne,a koleżanka się przechwala,że kupuje tylko te malinowe,jakby nie wiadomo jaki byłby to rarytas

Gość gość
to chyba nie jadłaś prawdziwych malinowych pomidorów, bo one są faktycznie najlepsze na świecie i znacznie różnią się w smaku od wszystkich innych

Gość gość
:)no bo za duzo ludzie jedza to chodzi o zwykla logike z pomidorami 999 www.youtube.com/watch?v=IDWSBRwgnMc

Gość gość
Popieram goscia z 15.08. Moze jadlas malinowe takie okragle z hipermarketu:-) najlepsze malinowe sa z dzialki takie poprzerastane. W sezonie lubie tez lima.

Gość gość
najlepsze sa bawole serca, ale to racja jesli ktos probowal tylko te z marketow to roznicy nie poczuje.

Gość prawictwo pospolite 143
roznica jest taka ze malinowe są bardziej miekkie i słodsze , ale ja wole zwykle .. mam w szklarni malinowki i zwykle ..

Gość gość
Bawole serca sa najlepsze. Sam miasz - pyszności ;)

Gość gość
Po czy je poznac ,uwielbiam malinowe jem duzo,kupuje po 3 zl,a u Was jaka cena.Te maja przy ogonku troche zolci

Gość gość
W sklepach najczęściej można kupić pomidory malinowe odmian wyhodowanych do uprawy towarowej, które smakiem nie różnią się od szklarniowych odmian czerwonych. Podstawowy wymóg dla towarowej odmiany pomidora to trwałość owoców, muszą być twarde, żeby nie gniotły się w transporcie i żeby mogly być przechowywane przez kilka tygodni. Smak i zapach jest na ostatnim miejscu. Pomidory tradycyjnych odmian malinowych mają bardzo dobry smak. Wielu konsumentów pamięta ten dobry smak z dzieciństwa i poszukuje pomidorów malinowych z nadzieją, że będą takie jak te sprzed lat. Niestety, handel i ogrodnicy robią ich w balona oferując twarde i niesmaczne pomidory o malinowej barwie miąższu.

mylisz się.. Pomidory ze szklarni mają inny ( mocniejszy ) smak niz te ze sklepu ..

mylisz się.. Pomidory z własnej domowej szklarni mają inny ( mocniejszy ) smak i zapach niz te ze sklepu ..

Gość gość
U mnie są po 5zł teraz za kg.(malinowe)

Gość gość
Pychotka takie malinówki z własnego ogródka dojrzewające na słońcu. Bawole serca też świetne :)

Gość gość
Bawole Serce to odmiana malinowa. A w szklarniach, tunelach i w gruncie na własne potrzeby uprawia się odmiany amatorskie o smacznych owocach, są to zupełnie inne odmiany niż te uprawiane w szklarniach towarowych.

Gość gość
Ja mam na swojej działce i zwykłe i malinowe pomidory. Różnią się smakiem znacząco, malinowe są o wiele słodsze.

malinowe częsciej chorują i jest niższy plon

Gość gość
Pomidory wyhodowane z naszych własnych ogródkach są oczywiście o niebo lepsze od tych kupionych w sklepach. Jeżeli macie własną szklarnie to wiecie o czym mówię . Maja inny smak, bardziej naturalny:) Jeśli jeszcze nie macie własnej szklarni to koniecznie kupcie. Ja kupowałam z http://www.twojpasaz.pl/pl/c/Szklarnie-ogrodowe-przydomowe/54/ bo są tam bardzo tanie :) Na pewno zobaczycie różnicę i przede wszystkim zaczniecie zdrowo jeść. Bez żadnej chemii serwowanej przez markety.

Gość JadwigaW
W ubiegłym roku kupiliśmy z mężem działkę i między innymi posadziliśmy pomidory malinowe ale zbiory nie były zbyt duże, może to dlatego, że działka była zapuszczona, w kiepskim stanie. Jesienią kupiliśmy Humus Active bo nie było czasu na "bawienie się" z obornikiem i ziemia naprawdę poprawiła się. Sądzę, że gdy wiosną powtórzę zabieg, ziemia będzie w lepszym stanie i kolejne pomidory malinowe będą pięknie rosły i dadzą obfite plony w postac***achnących, ciemno-czerwonych pomidorów malinowych. Na działce zamierzamy postawić altankę, ale na to będziemy musieli wziąć jakąś pożyczkę gotówką na raty, coś z oferty na http://www.get-money.pl/chwilowki bo w banku raczej nam nie dadzą ze względu na niskie renty. Mąż dorabia jako mechanik samochodowy, ale prywatnie, bez umowy, więc zaświadczenia o zarobkach nie mamy.

Gość gość
Nie ma to, jak wciśnięta na siłę i nie mająca związku z tematem tandetna reklama.

Gość gość
To sie Jadzia napisała zeby wcisnąć reklame.

Gość prawictwo pospolite 114
CZerwone sa gorsze .. NAjlepszy smak mają żółte