Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciąża dopiero co odkryta

świeża ciężarna

Polecane posty

Gość gość
Kobieto jesteś jakaś niedoinformowana! Idź do najbliższej apteki i zapytaj ile dawki kwasu foliowego można brać, a się dowiesz.... Rozbawiła Mnie do łez :D ;D :D Wróżka :D nie przepraszam powinnaś być ginekologiem dziewczyny macie jakieś pytania do zwróccie się do tej osoby :D Po co chodzić do ginekologa jak tutaj mamy najlepszy przykład :D

Gość gość
Dziewczyno, weź wyluzuj bo strasznie się czepiasz choć naprawdę nie masz o co. Ja napisałam jak było u mnie z kwasem foliowym do 12tc. a potem dopiero zastąpił go zestaw witamin. Wszystko wg zaleceń ginekologa (tak samo miałam w obu ciążach u różnych lekarzy) Nic złego na twój temat nie napisałam tylko się zdziwiłam stwierdzeniem że nie kupować kwasu foliowego, ale wyjaśniłaś to i ok. Przecież ci napisałam, że jeśli autorka nie ma kwasu to poczeka pewnie do jutra a ty mnie obrażasz i przezywasz choć nie masz do tego podstaw, bo nic złego ci nie zrobiłam. Uspokój się proszę i nie myśl, że inni cię atakują. Bo jesteś teraz bardzo niemiła i przykro mi że zostałam tak potraktowana. Ty masz prawo pisać o swoich doświadczeniach ale moje doświadczenia z racji odmienności od twoich coś złego. Chciałam pomóc a tu takie coś.

Gość gość
rada z udaniem się do apteki była do mnie? to ja pisałam o niemożności przedawkowania kwasu

Gość gość
chcesz pomóc to idź gdzieś indziej nie potrzeba nam takich osób

Gość gość
pytam jeszcze raz, czy to była rada dla mnie?

Gość gość
ginekolog najlepiej wie jak w każdym przypadku postępować więc dziewczyno nie wypowiadaj się bo kwas mozna przedawkowac są problemy ze snem i z zoladkiem oraz inne dolegliwosci ale widze ze nic o tym nie wiesz :d

Gość gość
mogą być problemy ze apetytem jedynie wtedy, kiedy zostanie przekroczona dawka 1,5 mg na dobę, ale chyba nikt nie jest na tyle głupi żeby zażywać taką dawkę, zwłaszcza że folik ma jedynie 0,4, a w pierwszym trymestrze należy przyjmować 1 mg na dobę- chcesz jeszcze podyskutować na temat kwasu foliowego bądź innych rzeczy dotyczących ciąży?

Gość gość
Tak do Ciebie bo najbardziej się udzielasz Pani ginekolożko :D

Gość gość
aha- te 1,5 mg to samego syntetycznego kwasu foliowego oczywiście

Gość gość
google w ruch :D

Gość gość
śmiech :D :D :D :D :D

Gość gość
nie, moje były jedynie dwa merytoryczne posty odnośnie tego, że kwasu nie da się przedawkować i teraz trochę dłuższy , więc ze mnie szanowny gościu zejdź

Gość gość
nie muszę puszczać googli w ruch, bo trochę wiedzy medycznej w tym temacie, w przeciwieństwie do niektórych posiadam, a do tego poparte jest to słowami i wiedzą ginekologa właśnie :)

Gość gość
Mam wrażenie, że tu jakiś troll się pojawił, bo zrobiło się nieprzyjemnie. Autorko, ja zmieniając temat spokojnej ciąży ci życzę. Zaopatrz się w jakiś fajny przewodnik ciążowy i poczytaj sobie. :) Obyś jutro zobaczyła na usg maleństwo. Daj znać -zajrzę jutro. :)

Gość gość
hahaha :D zajrzy aby sie przemądrzać znów a nie pomóc ;D

Gość gość
Ja jestem w 6-7tc i kupiłam sobie suplement diety ktory zawiera odpowiednia dawkę kwasu foliowego. Suplement jest dla babek ktore dopiero zaciążyły.

Gość gość
Po co jej przewodnik jak Ty nim jesteś wszystko wiedząca kobiecino :D

Gość gość
no własnie, nie ma to jak trol :P

Gość gość
Jedną tabletkę kwasu foliowego może jeść każda kobieta w wieku rozrodczym i to nie szkodzi. Kwas foliowy wskazany jest podczas starań bo nigdy nie wiadomo kiedy zajdzie się w ciąże a pierwsze tygodnie są najważniejsze. Jak już sie kobieta dowie o ciąży i lekarz zleci inne tabletki i powie żeby kwasu nie brać to można nawet wyrzucić folika bo to zaledwie 4 złote za kilkadziesiąt sztuk więc nie majątek

Gość gość
Idź trollu spać albo zajmij się czymś innym, bo od wylewania jadu cały topik stracił sens. Nudzi ci się tak bardzo, że temat musisz rozwalić? Żenada.

Gość gość
Trolem jest ta co pisała o trolu :D

Gość gość
ha ha ha :D

Gość gość
Macie nudne życie dlatego tutaj wysiadujecie na kafeterii i sie wypowiadacie :D dla Mnie to zenada siedziec caly dzien na necie męzowie widocznie maja was gdzies a ja tylko z ciekawosci tu weszlam ;D Nudne brzydkie :D

Gość gość
dobre sobie popieram cie przedmowczynio ile tutaj ginekologów az sie roi :d

Gość gość
oczywiście, że tylko z ciekawości tu weszłaś pięknotko, hahaha

Gość gość
nie trzeba być ginekologiem, żeby mieć podstawową wiedzę, skoro jest się kobietą

Gość gość
HAHAHA :d

Gość gość
MIEJSCIE WYMAIGINOWANY SWIAT :P

Gość gość
glowa boli jak czytam te wasze dobre rady jestem facetem i raczej wezcie sie za swoje zycie a nie przesiadujcie na necie tyle czasu macie dzieci to zajmujcie sie nimi!!!!

Gość gość
to po co włazisz na forum przeznaczone dla kobiet? idź się zajmij dzieckiem tudzież żoną