Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja babcia ma 68 lat, pracuje w bibliotece na pol etatu

Polecane posty

Gość gość

i za nic w swiecie nie chce przejsc na emeryture

Gość gość
napisalam to, zeby otworzyc oczy walczacym i plujacym jadem na premiera o wiek emerytalny. babcia mowi, ze pracujac,czuje, ze zyje, a w domu to tylko trumne szykowac

Gość gość
to powiedz babce niech sie przeniesie do fabryki na tasme pracowac,niech wtedy sie wypowie.

Gość gość
Powiedz to górnikowi. Nie każdy pracuje na d***e, a taki górnik nagle nie zacznie mieć wykształcenia w kierunku księgowości, księżniczko. Poza tym, kuźwa w końcu ten człowiek chce mieć wolne, a nie wiecznie praca i praca. Owszem, starsi ludzie mogą pracować, ale kiedy będą żyć?

Gość gość
albo na kase do tesco lub biedronki.musiala by szybko sprawniee obslugiwac przy kasie, pchac ciezkie wozki z towarem to by szybko uciekala na emeryture

Gość gość
to tylko się cieszyć, że babcia taka żywotna ale wyobraź sobie, że są zawody w których nie da się tak długo pracować np. pielęgniarka? czy da radę do 67 roku życia opiekować się chorymi? jak kręgosłup będzie miała rozwalony oraz żylaki na nogach, osłabiony wzrok i trzęsące się ręce?

Gość gość
autorko to woda na młyn dla tych, którzy chcą żyć na koszt państwa. mentalności nie zmienisz jednym wpisem, bo CIE zjedzą zaraz lenie i pasożyty

Gość gość
a kto chce to niech sobie pracuje nawet do 100, ale ja nie po to płace składki emerytalne, żeby z nich nie skorzystać i zap...do końca życia....

Gość gość
19:kto Ci kaze umierac w 67 roku zycia? teraz zyjemy dluzej, jestesmy mlodzi i sprawni, kto zarobi na nasze emerytury?

Gość gość
A ja mam 35 lat i jestem już na emeryturce :classic_cool:

Gość gość
A nie pomyślałaś autorko, że babcia zajmuje miejsce pracy młodym ludziom po studiach, którzy stoją w kolejce do urzędu pracy? Bo jej się dobrze grzeje du/pę w bibliotece - ma podwójne dochody: emeryturę i pensję!

Gość gość
twoja babka pracuje, a ja z dwoma fakultetami siedzę w domu :(

Gość gość
Na kasie w biedronce są vacaty.

Gość gość
mam prawie tyle samo lat, jestem w pelni sil umysłowych, mam doświadczenie, i nareszcie czas, a ponieważ moj zawód nie wymaga wysiłku fizycznego, praca nie sprawia mi klopotu. Wiekszość moich koleżanek jest w tej samej sytuacji. ten wiek to nie grób. Na szczęscie jest mozliwość własnej działaności.