Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kleik ryżowy :)

Polecane posty

Gość gość

Moja córka skończyła 3 msc. Pediatra uważa że mogę wprowadzać kleik ryżowy mimo tego że jest po 4 msc. Wiec mam pewe obawy. A wy czekaliście do końca 4 msc czy szybciej?

Gość gość
kazde dziecko dojrzewa inaczrj, jedne szybciej inne wolniej. dla jednych 2 miesiace na kleik jest dobre, dla innych 4 to za wcześnie. syn znajomej w 2 miesiacy zycia jadl juz jajecznicezodrobina boczku i nic mu nie jest. teraz jest juz dorosly. naewno to lepsze niz jedzenie w sloikach

Gość gość
Dziękuj***ardzo :)

Gość gość
Czekałam. Zaczynałam od soku jabłkowego.

Gość gość
Ło rany, a po co jej ten kleik ryżowy?? Ja wprowadzałam najpierw warzywa, owoce. Kleik to tylko zapychacz bez wartości. Kiedyś się kluskowało dzieci, żeby pulchne były, ale teraz??

Gość gość
Jestem młodą mamą wiec gdybym wiedziała nie zadawałabym tu pytań. A sok jabłkowy z marchweką moja córka pije już od miesiaca prawie :)

Gość gość
Weź sobie zobacz schemat rozszerzania diety niemowlaka. Mój syn jest na piersi i zaczęłam mu dietę rozszerzać po 6 mcu. Na butelce szybciej, ale nie od 2 mca!

Gość gość
Co wy dzieci karmicie, czy pasiecie małe tuczniki? Po co rozszerzać dietę tak wcześnie?

Gość gość
sok był zaleceniem lekarza z powodu zatwardzeń a dziecku smakuje i nic sie nie dzieje.. po za tym że zniknął problem z kupkami. Kleik też nie był moim wymysłem tylko lekarza.. a ja chciałam sie jedynie upewnić co do słuszności jego słów. Więc nie rozumie ludzi którzy piszą o małych tucznikach itd. Forum jest po to aby zadawać pytania a nie krytykować innych, tych którzy szukają pomocy bądź informacji na dany temat..

Gość gość
Masz dziwnego lekarza. Ja rozmawiałam z ordynatorką oddziału pediatrycznego, która nie kazała mi rozszerzać diety wcześniej niż to jest zalecane. No a już na pewno nie kleikiem bez wartości. Z resztą ryż działa zatwardzająco. Znajdź innego lekarza... Przeczytaj sobie o rozszerzaniu diety i nie próbuj robić dziecka na siłę starszego niż jest bo mu tylko zaszkodzisz. Jemu po prostu to teraz w ogóle do niczego nie potrzebne. Co więcej, przyzwyczajając do picia słodkich napojów pięknie sobie utrudnisz przyzwyczajanie do picia zwykłej wody, a właśnie wodę się powinno podawać do picia a nie słodkie napoje.

Gość gość
co do picia wody podaję ją również jak i rumianek bez dosładzania. Sok raz dziennie.

Gość gość
Rumianek codziennie? Boże kobieto, weź poczytaj i przestań na dziecku eksperymentować. Nic dziwnego, że dzieciak ma problemy z kupą...

Gość gość
już nie ma.. odkąd dopajam dziecko rumiankiem i sokiem.

Gość gość
Ja też podaję dziecku rumianek każdego dnia i sok jabłkowy i mam szczęśliwego maluszka. :) Każde dziecko jest inne i inaczej sie rozwija. Ale z kleikiem byłam bym ostrożna