Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pomóc niemowlęciu na zaparcia???!!! :(

Polecane posty

Gość gość

Maluszek mój ma problemy z kupką. Jedynie jest troszke lepiej po bebilon comfort i rumianku oraz soku z jabłka Ale Nie zawsze to pomaga Co robić? :(

Gość gość
są takie czopki glicerynowe dla dzieci, niektórzy jeszcze termometrem przy odbycie smyrają, ale nie jestem przeknana do tej akurat metody.

Gość gość
W jakim wieku dziecko jest? Jak się objawiają zaparcia? Jak wygląda jadłospis dziecka?

Gość gość
Synek ma skończone 3 miesiące. Pije bebilon. Dopajam go sokiem z jabłka rumiankiem z hippa dla dzieci. Po soku chwilke bylo lepiej lecz problem sie nawraca. Pediatra zalecil bebilon comfort mieszać ze zwykłym bebilonem Ale dyżej roznicy nie widac

Gość gość
A jak się objawiają zaparcia? Dzieci nie muszą robić kupy codziennie. Może za mało pije, dawaj do picia zwykłą, przegotowaną wodę. Czopki są skuteczne, ale na przewlekłe problemy nie pomogą, bo przecież nie można ich stosować codziennie.

Gość gość
Polecm Laximed.

Gość gość
U nas pomogło mieszanie mleka z kaszą jaglaną Mieliłam kaszę w młynku i gotowałam taką mączkę Robił się taki kleik z tego dolewałam do mleka! Sporo błonnika to posiada i pomagało na zaparcia w 100% Dodam że moje dziecko jest obciążone zaparciami genetycznie niestety i przez całe życie musi uważać na dietę 200g owoców dziennie to absolutnie maksymalne minimum przy całkowitym wykluczeniu słodyczy, aby w ogóle móc marzyć o łagodnym wypróżnieniu się każdego dnia. Niestety ale taka prawda. Przeżyłam temat i wiem co czujesz.

Gość gość
Autorko uważaj jeszcze na ryż! Wszystkie kaszki ryżowe i kleiki -zapomnij o nich i nawet nie serwuj tego dziecku- naprawdę nie warto!

Gość gość
Gdybym mogła cofnąć czas zmieniłabym to jedno w karmieniu swojego dziecka! Nie ufałabym tekstom typu,,dziecko nie musi się wypróżniać codziennie" Niestety zaufałam:( żałuję Ty nie żałuj! Nie ufaj! Dziś już karmię tak, że wypróżnia się codziennie i zaparć nie ma Ale jelitka się rozepchały i kupy były większe niż otwór! Szybka droga do problemów! Poważnych problemów! Nie warto naprawdę! Jeśli dziecko może już owoce to dawaj! Jabłko ze skórką! Jagody i borówka! Maliny są cudowne na zaparcia! Arbuz! Nektaryna nawet! Obficie poić przy mleku modyfikowanym! Dużo błonnika.