Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza a praca

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem w 6 tyg ciazy czy powinnam pojsc na L4 jesli pracuje w Zakladach miesnych,jest to praca w chlodzie,tasmowa no i dzwigamy pojemniki. Lekarz twierdzi ze ciaza to nie choroba i ze zwolnienie nie jest mi potrzebne ale zastanawia mnie czy nie powinnam lekarza zmienic poniewaz kolezanka odrazu na zwolnie poszla jak zaszla w ciaze

Gość gość
Znaczy się... chciałabyś być na urlopie 7 miesięcy aż urodzisz, a potem jeszcze pójść na roczny urlop ? I myślisz że pracodawca da ci tak po prostu 16 miesięcy wolnego ?

Gość gość
no mam takiego pracodawce ze nie ma z tym problemu a ty chyba nie zrozumialas pytania

Gość gość
zastanawiam sie nad bezpieczenstwem bo ja moge pracowac ale czy to nie zagraza ciazy jesi nawet pracodawca mi mowi ze musze isc na L4

Jezeli nosisz ciężary to idź do innego lekarza i no l4. Ja chciałam pracować do konca (praca biurowa, ale bardzo stresujaca i odpowiedzialna), nie zwolnilam tempa zycia i nagle w 4 miesiącu okazalo się ze szyjka sie skraca. Musiałam kolejne miesiące leżeć, bylam w szpitalu, jadlam tonę tabletek a i tak urodzilam w 31 tc.

Gość gość
na dobrą sprawę to pracodawca powinien cię przenieść na inne stanowisko dostosowane do ciąży. Ale pewnie nie ma takiego więc wysyła cię na chorobowe.

Gość gość
u nas na kazdym stanowisku jest tak samo ciezko niestety i ciezarne sa wysylane na L4 wiec musze zmienic lekarza.

Gość gość
No to w takiej sytuacji zgodnie z prawem pracodawca powinien cię zwolnić z wykonywania obowiązków z zachowaniem wynagrodzenia za ten czas ale wiadomo, że tak nie zrobi więc wysyła ciężarne na chorobowe.