Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stres czy ciaza?

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie. Chcialabym poruszyc tutaj pewien temat i dostac na niego powazne odpowiedzi lub rady. Zaczelo sie od tego, ze bedac w zwiazku poczatkowo nie zabezpieczalam sie w zaden sposob, jednak po pierwszym okresie ktory wyskoczyl w trakcie trwania juz zwiazku zaczelam brac tabletki anty. Pierwszy raz wszystko normalnie poszlo, kochalismy sie z facetem zabezpieczajac jedynie przez tabletki ale nie dopuszczajac by on skonczyl we mnie. Jednak po pierwszym okresie w czasie zazywania tabletek nie spodziewalam sie takiego zachowania wobec mojego organizmu. Okres byl krotszy o jakas polowe niz zawsze (zawsze trwal od 6 do 7 dni), doszlam do wniosku tabletki. Jednak zaniepokojona zrobilam w poniedzialek tydzien temu test i wyszedl mi negatywny. Schudlam ostatnio i dostalam wstretu do jedzenia. Przez ostatni tydzien mozna bylo zaobserwowac u mnie bole brzucha o roznym nasileniu, odruchy wymiotne, oslabienie organizmu, rozdraznienie (niczym tykajaca bomba, chwile dobrze a za chwile znowu cos sie nie podoba), zauwazylam nawet uczucie mokrosci podczas nrmalnego siedzenia czy poruszania sie. Zdziwila mnie tez sytuacja gdzie tydzien temu wypilam poltorej lampki wina i bylo wszystko w porzadku, a pare dni potem po wypiciu jedynie pol lampki do towaryzstwa po powrocie do domu zaczelo mi sie krecic w glowie i myslalam ze zwymiotuje. Pytanie moje brzmi teraz czy wszystkie te objawy moga wskazywac na stres czy moze byc to poczatek ciazy? Co powinnam zrobic? Zostalo mi z dzisiaj 10 tabletek do kolejnego okresu.

Gość gość
każdy organizm jest inny i mogę ci napisać tylko pod kątem moich doświadczeń. A więc, kiedy ja zaczęłam brać tabletki, to przez pierwsze 3 miesiące czułam mdłości, rozdrażnienie i byłam płaczliwa, potem mi przeszło, po prostu mój organizm tak zareagował na hormony. Może u ciebie też tak jest?

Gość gość
Mozliwe. Tylko ze przy pierwszym listku nic mi sie nie dzialo. Dopiero w trakcie drugiego zaczelo.

Gość gość
zrób test proste . ja bym stawiała na hormony z tabletek ale cos mi sie wydaje ze Ty chesz byc w ciazy bo poprzedniczka daje Ci racjonalna odpowiedz a Ty na siłe szukasz objawów

Gość gość
Na moje to efekt tabletek.