Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiowa 13161

czy moge zalatwic babci operacje w uk?

Polecane posty

Gość gośćiowa 13161

Witam od paru lat mieszkam i pracuje w uk.Okazalo sie ze moja babcia poeinna przejsc operacje oczu z powodu zacmy,niestety w Polsce prywatnie kosztuje to ok 8 tysiecy a w ramach nfz trzeba czrkac kilka lat.Wiem ze jej kolezanka ma dzieci w uk i wlasnie niedlugo przejdzie tutaj taka operacje calkowicie za darmo.W zwiazku z tym czy ja tez moge sciagnac tu swoja babcie i zalatwic jej operacje? Jak taki proces wyglada??

Gość gość
Masz tutaj GP? to sie idz zapytaj, nie wydaje mi sie, zeby babcia mogla sobie ot tak przyjechac na operacje bo niby z jakiej racji? No chyba, ze ja tu sciagniesz na pare miesiecy, posiedzi tu, zalatwisz jej GP i on jej wyda skierowanie na taka operacje

Gość gośćiowa 13161
Wiem tyle ,ze jej kolezanki dzieci sciagnely matke tu na pare dni,cos tam pozalatwialy ze niby sie nia opiekuja na stale i dlatego ona ma za free zabieg,choc oczywiscie kobieta na stale mieszka w Pl.byc moze to jakis przekret,nie wiem

Gość gość
Nie wiem jaki przekret zrobili twoi znajomi, ale tu sie nieraz na skierowanie z gp do specjalisty czeka tygodniami, to nie jest tak ze kazdemu odrazu dadza skierowanie na operacje, najpierw sa badania, probuja leczyc a potem w ostatecznosci operacja,

Gość gość
Oj, to nie takie proste. Albo coś nakombinowali w papierach albo może jakiś inny zabieg i jako nagły np. potraktują... tak czy inaczej nieuczciwie.