Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZEKAJĄCA NA 2 KRESKI 30

Czekająca na dwie kreski

Polecane posty

Za 3 dni okres, dziś zrobiłam test i 1 krecha... to czekanie mnie zabija... kusi mnie żeby jutro zrobić kolejny... TAK BARDZO CHCE BYĆ W CIĄŻY !!!

Czy któraś z was też tak ma ? czy wiarygodny wynik testu będzie dopiero w dniu @ ? oszaleje chyba ;/

2 cykl, z pierwszą córką zaszłam w 1...

Mam obsesję, o niczym innym nie myślę, jak się nie udało chyba się załamię ;/

Gość kulijika
ja staralam sie 7 lat, jestem w siodmym miesiacu ciazy :P :)

GRATULACJE 🌼

z pierwszą córką zaszłam od razu, 2 podejścia w 1 cyklu i teścik a tam 2 krechy -) teraz wymarzyłam sobie taki sam scenariusz i tak bardzo chcę wiedzieć, że nie ogarniam i o niczym innym nie myślę... wcześniej odkładaliśmy plany o 2 ciąży i co chwilę coś inne było ważniejsze, teraz konkretna decyzja i marzę o tych 2 kreseczkach :-)

Gość kulijika
dziekuje :) :*

Hej Dziewczyny, jestem tu nowa, ale widzę że macie już lepsze rozpoznanie tematu ode mnie. Po krótce moja historia. Staramy się z mężem o pierwsze dziecko i to nasz pierwszy cykl. Mam regularne 28 cykle, do zbliżenia doszło 11 dc, a owulację powinnam mieć 14 dc. Ok. 20 dc zaczął boleć mnie lewy jajnik, pojawiły się nudności, głównie po kawie oraz ból podbrzusza. W 22 dc czułam się jakby mnie rozkładała grypa, do tego piersi zrobiły się pełne, a w lewej miałam uczucie jakby ktoś wbijał mi igły. Zrobiłam więc badanie Beta HCG z wynikiem 0,1, więc negatywnym. Dzisiaj dalej czuję się połamana, choć gorączki nie mam. Zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś szansa że jednak się udało?

jest szansa :-) jeszcze poczekaj :)

ja dziś 22 dc i mam chyba przeziębienie, które mam nadzieję nie jest przeziębieniem ;) mam krótkie cykle 25 dniowe i mam nadzieję, że to dlatego nie widać tych 2 kreseczek... Gosi_a mamy podobnie :-)

Gosi_a a Ty który dzień cyklu 23? ja mam jeszcze 2 testy w szafce i niesamowicie mnie kusi...

Gość gosi_a
Ja dzisiaj mam 24 a beta była w 23. To czekaj cierpliwie do dnia spodziewanej bo ja teraz żałuję że robiłam betę. Wiem że korci okrutnie ale cierpliwość się opłaci :-)

Ja jestem w 24 dc a betę robilam w 23. Czekaj cierpliwie do spodziewanej @ i wtedy zrób. Wiem że korci okrutnie ale cierpliwość się opłaci :-)

Oj nie fo końca jeszcze ogarniam to forum :-) obue powyższe odp. są moje :-)

To moze ja tez sie przyłącze. To będzie nasz pierwszy dzidziuś i pierwszy miesiąc starań "na poważnie". Pierwszy raz odstawiliśmy gumki w maju, po tym jak ginekolog poinformował mnie, że najprawdopodobniej mam endometriozę :( Poczytałam że to jedna z głónych przyczyn niepłodności, a że zwlekałam z ciążą do tej pory przestraszyłam się, że może być już za późno - zwłaszczem że w mojej rodzinie było duzo problemów z płodnością. Tak więc od maja bzykamy się beztrosko, jednak zgodnie z moim planem chcialam świadomie zacząć się starać w sierpniu - po urlopie, czyli teraz. No i tak dziś moj 17dc, przy cyklach między 35 a 40 dni. Kochamy się codziennie albo co 2 dni. Na domniemaną ciąże ostro nakręcałam się w maju, teraz staram się niedopatrywać w sobie objawów bo inaczej staje się to moją obsesją :) Za tydzień mam też wizytę u gin w sprawie tej endo, mam nadzieję, że się cholerstwo nie rozrasta :) Ile macie lat? ja 27

ja zaczynam własnie starania z tym ze ja mam dosc skomplikowana sytuacje bo w lipcu poroniłam ... no Kochana autorko musisz sie uzbroic w cierpliwosc nie rob testow poczekaj bo sie bedziesz niepotrzebnie denerwowała .Wszystkie na spokojnie poczekajcie bo za szybko szlaejecie z ta beta i testami chociaz ja pewne za mies bede szlała tak samo :)

Ja też mam 27 lat. Niby ginekolog mówił, że nie powinno być problemów z zajściem, ale tego na 100% nigdy nie wiadomo :) Powoli nastawiam się bardziej na "nie" bo myślę, że psychicznie wyłapuję "objawy", które pewnie mam co miesiąc w PMS. Moja chwila prawdy nadejdzie w sobotę i do tego czasu muszę walczyć z niecierpliwością i chęcią przedwczesnego testu :) A jak u Ciebie Czekająca na dwie kreski?

ja tak jak w nicku 33 ale cos tutaj cisza na tym temacie :)Gosia_a lepiej jest nastawic sie na nie a potem byc mile zaskoczonym :) a gdzie nasza autorka zagineła ?:)

Gość gość
hej ja tez czekam juz testowałam ale była jedna krecha ale wiem, że było to za wczesnie bo okres powinnam dostac dopiero w poniedziałek. I wyłapuje tez wszystkie objawy ale raczej sobie je wymyślam prawdopodobnie. Mam 26 lat, w pierwsza ciaze zaszlam bez problemu wrecz przypadkiem :)

Gość gość
Ja natomiast zrobilam test i wyszedl negatywny ale po 10 min zrobil sie pozytywny. Z kolejnym to samo? Okres spoZnia mi sie z 5 dni i co myslici? Niby pozytywny test Zrobil sie po czasie wiec to chyba sie nie liczy??? Mial tak ktos?

Gość jatezczekam
Ja też czekam na te cholerne dwie kreski. Za nami 7 nieudanych cykli. Jakoś za dwa dni powinnam mieć okres ale wcale nie bolą mnie piersi a zawsze przed okresem mam takie obolałe, że mam wrażenie jakby po 5 kg ważyły a wtym cyklu nic. test dziś zrobiłam ale negatywny.

Gość gość
u mnie to dopiero pierwszy cykl staran

Gość gość
Ja staram doe 3 lata co kiesuac w terminie tobie po 2,3 testy s ciazy jsk nie bylo tak nie ma. W tym cyklu wyszla mi druga kreska na tescie ale poxniej zniknela

Zrobiłam dzisiaj test, czyli w ostatnim dniu cyklu i nie zobaczyłam na nim upragnionej drugiej kreski. Jest troszkę smutno, ale mimo to pozytywnie się nastawiam na kolejny cykl. Połowa sukcesu to optymizm :) Życzę Wam powodzenia Kobietki w dążeniu do celu :)

hej Dziewczynki, wpadłam na chwilkę żeby się pochwalić, że były 2 kreski!!! dzień przed @ 2 kreseczka jaśniuteńka 1 dzień po terminie @ druga kreska mocniejsza kilka dni po terminie @ 2 wyraźne gruuube krechy Teraz mam 7/8 tydzień i w brzuszku 2 fasolki :-)

Gość gość
CZEKAJACA NA DWIE KRESKI 30. Ilu dniowe masz cykle i w ktore dni sie kochalas?

Jakby co to ja pod stałym nickiem, który właśnie uaktywniłam :-) cykle mam równiuteńko co 25 dni a w googlach wpisałam sobie" kalendarz dni płodnych" tam jest wiele do wyboru i cały tydzień działaliśmy intensywnie, wszystkim starającym się o dzidziusia życzę powodzenia ! ❤️