Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga266

Czy wypadały Wam włosy w ciąży?

Polecane posty

Gość iga266

Witam. Jestem pod koniec 3 miesiąca. A włosy prawie od początku lecą mi garściami. Już dość mi się przerzedziły. Tsh w normie. Ginekolog nie pozwolił brać preperatow witaminowych na wypadanie włosów. Dermatolog jedynie co mogła to przepisała płyn do wcierania na bazie naturalnych składników. A tu wypadaniu włosów nie ma końca. Może ktoś umie coś doradzić i miał podobnie. Czyżby mi tak okropnie hormony szalały? Bede wdzięczna za odp

Gość gość
W pierwszej ciąży mialam mega gęste wlosy a rosly na potęgę, za to po porodzie wypadaly garściami dobre pól roku, bylam prawie lysa :( musialam sie obciąć bo dlugie wygladaly komicznie, dostala mi moze 1/5 sprzed ciąży. W drugiej ciąży mi wypadaly, pod koniec tylko spinalam bo znów mialam ich tak Malo, za to po porodzie odrastają, są gęste, puszyste, po umyciu wyglądam jak lew. Warkocz mam grubości przedramienia. Tak wiec pewne to hormony i musisz przeczekac

Gość gość
NO niestety chyba musisz się jakoś przemęczyć. Ja nie miałam tego problemu. W obu ciążach wręcz mniej mi wypadało włosów. A że mam długie i ciężki to nie narzekam. Za to po ciąży może wypaść to co w trakcie jej trwania nie wypadło.

Gość iga266
Zawsze mi się wydawało że to po porodzie wypadają a tutaj na odwrót. A żadnych leków na własną rękę nie wezmę bo w ciąży nie można. Sam mąż zauważył, że tragedia z moimi włosami. Jeszcze nigdy mi tak strasznie nie wypadały. Włosy piórka.. No ale niestety nie mam na to wpływu. Interesuje mnie czy sa specyfiki na włosy które może zażywać lub używać ciężarna.

Gość gość
Nie, zrobiły się jeszcze gęstsze. Po porodzie mimo, że moja durna teściowa straszyła mnie, że wylecą, będę łysa, itp.w ogóle nie wylatywały. Nadal są gęste. Aż za.

Gość gość
nie, w dodatku po porodzie przestały sie tłuścic, wiec ok.