Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Królik1231

Czy ciąza jest możliwa?

Polecane posty

Witam, Mam pewien problem wiem , że możecie napisać , że jestem głupia ale już za późno jestem tak ze stresowana , że nie śpie już od 5 dni wiec prosze nie dobijać mnie. Tabletki anty biore od ponad roku. Dzien po miesiacze nie wziełam pierwszej tabletki. Tego dnia kochałam sie z chłopakiem ale oczywiście nie do mnie nigdy tego we mnie zrobil oczywiscie wiem , że jest jeszcze wytrysk nie kontrolowany. Następnego dnia wzięłam tabletke bylo to po okolo 13h. Później tego samego dnia następną o normalnej porze. Za 5 dni znów kochałam sie z chłopakiem ale znów nie we mnie. z moich obliczeń wynika , że owulacja nastąpila 14 dnia poniewą cykl trwa 28 dni. Od jakos 5 dni ciągle jest mi niedobrze. Robiłam juz z 5 testów dziś rano równieć jest 7 dzien po owulacji kupiłam test który powien wykryć po 6 dniach jeśli zrobi sie rano. Strasznie sie boje ciagle jest mi niedobrze cale dnie. Nie wiem czy to już stres umie zdzialac cos takiego czy faktycznie ciąża. Jutro ide na badanie Beta. do okresu mam jeszcze 1.5 tygodnia. Wariuje nie wiem co mam robić w mojej sytuacji to moze wszystko zniszczyć . Czy objawy tak szybko można czuć mdlilo mnie juz przed owulacja tak mi sie wydaje. a od tego caly czas. Co myslicie?

Gość gość
o jakiej ty owulacji pierdolisz przy braniu tabletek anty....boże aż się gówna w dupie gotują idz na bete mózgu nie jestes w ciąży

Ale wzięłam tabletki a przy tym to tak jakby uprawiać seks bezabezpieczenia wiec nie wiem w jakim swiecie ty zyjesz :)

Gość gość
jasne jajniki odrazu sie pobudziły do życia i owulacja wystąpiła dzień po przerwie z odstawienia...to ty jesteś niedoinformowana a ja żyje w normalnym świecie brałam tabletki 3 lata a teraz staram się o dziecko więc troche sie orientuje:/ zreszta okres z odstawienia Ci sie nie spoznia a ty na bete lecisz i testy ciazowe robisz zaraz po to jest nierealne na twoim miejscu zrezygnowałabym ze współżycia bo sądząc po twoim toku myślenia nie jesteś na to gotowa.Takie są skutki jak dzieci bawią sie w dorosłe życie. Idz do ginekologa i mu powiedz to co napisałas na forum zobaczysz co Ci powie.Naszczęście już niedługo wrzesien i dzieci do szkół wróca

Może i masz racje ale czy to , że nie wzięłam pierwszej tabletki z opakowania dzien po miesiace to tak jakby uprawiać seks bez zabespieczenia nie wiem moze nie jestem dowiadczona masz racje ale mój strach mnie juz tak dobija. Czy ta jedna tabletka jeżeli wszystkie dalsze byly przyjmowane normalnie nie powinna sprawić wpadki?

Gość gość
nie moim zdanie nie..bo twoje jajniki sa teraz "uśpione" i to nie możliwe żeby owulacja u Ciebie wystąpiła odrazu jak nie wziełaś na początku jednej tabletki.Podczas brania kolejnych tabletek nadal faszerujesz organizm hormonami które nie dopuszczają do owulacji.Szkoda pieniedzy na bete i testy dostaniesz @ z odstawienia za te połtora tygodnia.

dziekuje pomimo tego , że troszke nakrzyczałaś uspokoilaś mnie tylko martwią mnie te nudności coś bardzo i od czasu do czasu odczuwam bol jajnikow

Gość gość
twoja psychika i podświadomośc oraz strach tak działają że jesteś w stanie wmowic sobie takie właśnie mdłości oraz wiele innych objawów których tak naprawde niema wiem cos o tym bo ja z kolei bardzo chce być w ciąży i uwierz mi że tez jestem w stanie wmówić sobie pełno dolegliwości ciążowych a kiedy przychodzi okres wszystkie mijają jak ręką odjął .Więc nie martw się i głowa do góry okres przyjdzie i teraz napewno bedziesz pamietac o tabletce. Ja np. nastawiałam budzić u mnie to była godzina 14sta i nie zapominałam nigdy. Dobra pora bo zawsze wtedy kończyłam prace lub zaczynałam i zawsze mogłam ją wziąść. Pozdrawiam :)

Dziekuje czy to , że nie wzięłam pierwszej tabletki po przerwie 7 dniowej . Dopiero następnego dnia po okolo 13 h -14 h. Nie uwolni owulacji?

Gość gość
nie uwolni bo na następny dzień już były potraktowane hormonami nie ma opcji i sie nie martw bo teraz jak się bedziesz stresować to mozesz nie dostac z odstawienia. ja np. nieraz mialam tak ze zamiast dostac okres z odstawienia miałam plamienia okresu nie było i dopiero na nastepny miesiac miałam normalnie.To sa hormony one cuda działają z organizmem.

Gość gość
Ostatnie stosunki mialam po 20 czerwca, tabletki biore regularnie, mialam po ty 2 krawawienia z odstawienia normalnie w lipcu i sierpniu. Ostatnio czuje sie koszmarnie. Czy mozliwe ze to ciaza? Tabletki biore juz prawie rok.

Gość gość
prawda ze to raczej nie mozliwe w moim przypadku?

Gość gość
prawda na 99.9% nie możliwe

Gość gość
dzieki :) moze to skutki uboczne