Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mamaaa

ból brzuszka

Polecane posty

Gość zmartwiona mamaaa

Moją trzytygodniową córeczkę od rana boli brzuch. Płacze cały dzień, pręży się, wyrzuca nóżki, puszcza bąki. Ostatnią kupę zrobiła w nocy - na pewno ponad 18 godzin temu (dotychczas było kilka kupek dziennie). Do tego ma wielki, bardzo wzdęty brzuch. Karmię ją głównie Enfamilem, a dodatkowo raz albo 2 razy dziennie dostaje mleko z piersi (tylko na tyle tego mleka starcza). Martwię się:( Czy to może być coś groźnego? Czy tylko kolka wynikająca z niedojrzałości układu pokarmowego? Myślę o tym, aby jechać z nią na ostry dyżur...

Gość gość
Pewnie kolka. Wyślij męża po windi i bol od razu zniknie

Gość gość
szkoda że nie wpadłaś na to żeby zabrać dziecko do rodzinnego. teraz spróbuj podać esputicon albo espumisan, nagrzej pieluszkę żelazkiem i CIEPŁĄ przyłóż do brzuszka i masuj kolistymi ******i

Gość gość
Na ostry to chyba nie. Ale idźcie do pediatry - przepisze ci kropelki. Może to nietolerancja latktozy a może zwykłe kolki? Układaj ją w dzień na brzuszku ale tylko kiedy masz ją pod kontrolą. A najlepiej w wózku tez na brzuch - będzie się masował co pomoże ujść gazom. Możesz jej tez masowac brzuch dwoma palcami kółka w okól pępka. Tylko pamiętam że było istotne w która stronę te kółka ale już nie pamiętam jak to miało być- poszukaj sobie.

Gość gość
Mąż już jedzie do apteki. Trochę się boję, że uszkodze ją tym Windi:( Do lekarza faktycznie mogłam iść, ale cały dzień czekałam na tę kupę (liczyłam na to, że jednak ją zrobi - pierwszy raz nas to spotkało). Boże, nie sądziłam, że będę tak przeżywać każdą jej łezkę:(

Gość gość
Spróbuj zmiany mleka na inne- mój syn był najpierw na NAN (okropne kolki) potem na Enfamil AR- zatwardzenia, aż wreszcie po zwykłym Enfamilu- jak ręką odjął. Żadne herbatki i inne cuda wianki też się nie sprawdzały. Nie każde mleko dziecku służy- spróbuj może z Bebiko, Bebilon- te mleka też mamy polecają.

Gość gość
Moja córka jest właśnie na zwykłym Enfamilu. Zaczęłam już robić rozeznanie w innych mlekach i chyba spróbuję zmiany na Hipp Bio Combiotic. Choć podobno słabo się rozpuszcza:/ Wcześniej myślałam o Bebilonie, bo wydawała mi się to zaufana marka, ale opinie ma średnie.

Gość gość
Najpierw to idz do lekarza, a pozniej zmieniaj mleko. Tak malutkie dziecko potrzebuje paru tygodni zeby przystosowalo sie do jdnego mleka i nie skacze sie z mleka na mleko. Moze jest bardzo zagazowana i nie moze sobie z tym poradzic. Dziecko na sztucznym mleku moze robic kupki co 2-3 dni. A dajesz jej wogole picie? Powina dziennie wypic tyle wody albo herbatki ile wypija jednorazowo mleka. Herbatka rumiankowa jest po 1 tygdniu i rozluznia stolce jesli ma zatwardzenie. Kup sobie tez Bobotic Forte bo Espumisany, Esputicony, Infacole itp nie bardzo dzialaja jak dziecko ma mocne gazy. Jak ma nietolerancje laktozy to tylko Nutramigen bo nawet Bebilon Pepti ma troche laktozy. Najpierw pojdz do lekarza i to skonsultuj bo mozesz jej narobic jeszcze gorzej. No i codziennie powinnas masowac brzuszek przynajmniej 2-3 razy po 10 minut i 15 minut dziennie lezenia na brzuszku. Na kolke nie zawiele pomaga tylko troche moze zlagodzic, o ile to wogole kolka. Kolka nie trwa caly dzien.